Љуљашка на крају свијета

“Љуљашка на крају свијета” - обична дрвена љуљашка окачена над понором на 2.2660 метара надморске висине представља призор од кога ће се многима завртјети у глави, а љуљање на њој свакако је само за храбре.

Занимљивости 10.05.2014 | 07:07
Љуљашка на крају свијета

Ова необична играчка за одрасле дио је куће Каза де Албол у мјесту Бањос у Еквадору, и постала је веома популарна међу онима који путују у потрази за узбуђењима, мада сваки погрешан покрет на њој може да се завши кобно. Или можда управо зато?
 
Начињена је сасвим једноставно: дрвено сједиште и два канапа везана за шипку која не дјелује баш најчвршће, а штрчи из старе кућице на дрвету.
 
Да би човјек сјео на тако нешто треба стиснути петљу, али они који су били довољно храбри да се заљуљају широм отворених очију кажу да се исплати: бићете награђени предивним еквадорским пејзажима, укључујући и поглед на активни вулкан Тунгурахуа.
 
Међу онима који су пробали налази се и Силвија Пуховска из Словачке (30), која већ седам година путује по свијету, обилази занимљива мјеста и пише путописни блог унбоxингтравел.цом. 
 
Каже да је налет адреналина просто невјероватан, да су призори предивни, да је љуљање с главом надоле исувише застрашујуће, али да иначе нема разлога за страх.  
 
Љуљашка, је, наиме, начињена веома једноставно, али све док се чврсто држите и не правите никакве ризичне покрете, потпуно је безбједна.

Коментари / 0

Оставите коментар