Ljuljaška na kraju svijeta

“Ljuljaška na kraju svijeta” - obična drvena ljuljaška okačena nad ponorom na 2.2660 metara nadmorske visine predstavlja prizor od koga će se mnogima zavrtjeti u glavi, a ljuljanje na njoj svakako je samo za hrabre.

Zanimljivosti 10.05.2014 | 07:07
Ljuljaška na kraju svijeta

Ova neobična igračka za odrasle dio je kuće Kaza de Albol u mjestu Banjos u Ekvadoru, i postala je veoma popularna među onima koji putuju u potrazi za uzbuđenjima, mada svaki pogrešan pokret na njoj može da se zavši kobno. Ili možda upravo zato?
 
Načinjena je sasvim jednostavno: drveno sjedište i dva kanapa vezana za šipku koja ne djeluje baš najčvršće, a štrči iz stare kućice na drvetu.
 
Da bi čovjek sjeo na tako nešto treba stisnuti petlju, ali oni koji su bili dovoljno hrabri da se zaljuljaju širom otvorenih očiju kažu da se isplati: bićete nagrađeni predivnim ekvadorskim pejzažima, uključujući i pogled na aktivni vulkan Tungurahua.
 
Među onima koji su probali nalazi se i Silvija Puhovska iz Slovačke (30), koja već sedam godina putuje po svijetu, obilazi zanimljiva mjesta i piše putopisni blog unboxingtravel.com. 
 
Kaže da je nalet adrenalina prosto nevjerovatan, da su prizori predivni, da je ljuljanje s glavom nadole isuviše zastrašujuće, ali da inače nema razloga za strah.  
 
Ljuljaška, je, naime, načinjena veoma jednostavno, ali sve dok se čvrsto držite i ne pravite nikakve rizične pokrete, potpuno je bezbjedna.

Komentari / 0

Ostavite komentar