Делалић ухапшен, Грбо и Кршо се нагодили

У Кантоналном суду у Сарајеву јуче се требало наставити суђење Алену Грби (31) и Анелу Крши (28), који се терете за покушај убиства Бењамина Делалића 3. септембра прошле године у Оловској улици у Сарајеву, али је одгођено због преговора оптужених с Тужилаштвом.

Босна и Херцеговина 09.05.2014 | 19:01
Делалић ухапшен, Грбо и Кршо се нагодили

Како је казала судија Адиса Захирагић, предсједавајућа Судског вијећа, тужилац Љубо Бадњар обавијестио је Суд да су у току преговори о потписивању споразума о признању кривице између Тужилаштва и Грбе, а да је Кршо већ потписао споразум те тражио да се рочиште одгоди.

Адвокат Инидира Карахоџић, која заступа Грбу, потврдила је ову информацију те је казала да већ има један примјерак споразума који треба да потпишу њен брањеник и Тужилаштво КС.

Обојица оптужених, како сазнајемо, нагодила су се с Тужилаштвом КС на по 18 мјесеци затвора.

С обзиром на околности, Захирагић је рочиште за разматрање споразума о признању кривице заказала за 13. мај ове године.

Насупрот томе, Делалић, који је у овом предмету оштећени, у сриједу је у Општинском суду у Сарајеву негирао кривицу због кривичног дјела угрожавање сигурности.

‘’Мом брањенику у овом предмету Тужилаштво КС понудило је да потпише споразум о признању кривице и да му се изрекне условна казна, али је он то одбио и у потпуности негирао кривицу ‘’, казао је Делалићев адвокат Омар Мехмедбашић.

 

Чекао наоружан

Делалићу се, наиме, суди, јер је у октобру прошле године, након што су га Грбо и Кршо ранили, са још двије особе наоружан чекао Кршу испред његове куће у улици Врањаче.

Кршо и његов брат били су на излету на једној од планина, а када су при повратку кући видјели Делалића и остале, аутом су се дали у бијег и успјели побјећи.

Цијели случај наводно је снимљен и камерама видеонадзора с куће Крша, а снимак је предат полицији.

Након што је у Општинском суду у сриједу негирао кривицу, Делалић је јуче пола сата након поноћи поново ухапшен.

Судска полиција је још прије десетак дана имала налог да га доведе, наводно због неодазивања судским позивима, али га тада нису нашли на кућној адреси па су га јуче припадници МУП-а КС ухапсили и предали Судској полицији.

Незванично сазнајемо да је Делалића полиција ухапсила због неодазивања позивима Суда на суђење због саобраћајне несреће. Такође сазнајемо и да му је одређен притвор.

 

Махали пиштољем

Према оптужници, Грбо и Кршо су 3. септембра прошле године, возећи се аутомобилом Алфа Ромео у насељу Храсно, видјели у Ренаулт Мегану Делалића, с којим су прије били у сукобу. Вербално су се сукобили с њим, а потом су прешли у супротну траку и возили упоредо с њим, машући пиштољем и говорећи: "Стани, мангупе, ако смијеш!" Делалић је, да би избјегао сукоб, кренуо према насељу Долац-Малта, али су му препријечили пут аутом. Грбо је изашао из возила, усмјерио пиштољ у правцу Делалићеве главе те испалио хитац, ранивши га у раме.

Потом је опет испалио хитац и погодио га у предјелу шаке десне руке.  Кршо је покушавао репетирати пиштољ и испалити још један хитац да би Делалића убио.

Делалић га је одгурнуо и том приликом је из пиштоља испао метак. Оптужени су потом напустили мјесто догађаја, пријетећи му: "Неће се на овоме завршити."

Коментари / 0

Оставите коментар