Путин стигао на Крим


Председник Русије Владимир Путин слетео је на аеродром у Севастопољу на Криму, како би присуствовао обележавању Дана победе, саопштио је Кремљ.

Свијет 09.05.2014 | 14:03
Путин стигао на Крим

Ово је прва Путинова посета Криму откако је 21. марта потписао документ којим се то полуострво и град Севастопољ припајају Руској Федерацији.До посете долази у тренутку када расте напетост између Запада и Русије због ситуације у Украјини и наставка смртоносних сукоба на истоку те земље.

Путин је отпутовао на Крим упркос порукама западних званичника да би то било штетно. Немачка канцеларка Ангела Меркел је у уторак оценила да би била "штета да 9. мај буде искоришћен у контексту тензија".

"Девети мај је невероватно важан дан везано за победу над националсоцијализмом ... Ја, лично, била сам у Москви пре четири године за 9. мај, јер ми је било важно да покажем да смо разумели историју", рекла је немачка канцеларка.

Путин је претходно био на традиционалној војној паради у Москви, на којој није директно говорио о Украјини, али је рекао да се данас "јасно осећа шта значи бити у својој домовини и колико је важно бранити њене интересе".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

977бл

09.05.2014 12:39

Свака цаст браци Русима,а Путин цар на Криму на својој земљи са својим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.05.2014 13:20

Би Меркеловој било штетно јер они колико год пробали да сакрију још нису пребољели пораз. Не видим ништа лоше што је Путин дошао, напротив. Дао је до знања украјинским повампиреним фашистима како су прошли а опет би им се могло поновити ако наставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

09.05.2014 13:21

Данас на Криму,убрзо у Славјанску и Доњецку.Браво Руси!

ОДГОВОРИТЕ