Putin stigao na Krim


Predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je na aerodrom u Sevastopolju na Krimu, kako bi prisustvovao obeležavanju Dana pobede, saopštio je Kremlj.

Svijet 09.05.2014 | 14:03
Putin stigao na Krim

Ovo je prva Putinova poseta Krimu otkako je 21. marta potpisao dokument kojim se to poluostrvo i grad Sevastopolj pripajaju Ruskoj Federaciji.Do posete dolazi u trenutku kada raste napetost između Zapada i Rusije zbog situacije u Ukrajini i nastavka smrtonosnih sukoba na istoku te zemlje.

Putin je otputovao na Krim uprkos porukama zapadnih zvaničnika da bi to bilo štetno. Nemačka kancelarka Angela Merkel je u utorak ocenila da bi bila "šteta da 9. maj bude iskorišćen u kontekstu tenzija".

"Deveti maj je neverovatno važan dan vezano za pobedu nad nacionalsocijalizmom ... Ja, lično, bila sam u Moskvi pre četiri godine za 9. maj, jer mi je bilo važno da pokažem da smo razumeli istoriju", rekla je nemačka kancelarka.

Putin je prethodno bio na tradicionalnoj vojnoj paradi u Moskvi, na kojoj nije direktno govorio o Ukrajini, ali je rekao da se danas "jasno oseća šta znači biti u svojoj domovini i koliko je važno braniti njene interese".

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

977bl

09.05.2014 12:39

Svaka cast braci Rusima,a Putin car na Krimu na svojoj zemlji sa svojim narodom.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

09.05.2014 13:20

Bi Merkelovoj bilo štetno jer oni koliko god probali da sakriju još nisu preboljeli poraz. Ne vidim ništa loše što je Putin došao, naprotiv. Dao je do znanja ukrajinskim povampirenim fašistima kako su prošli a opet bi im se moglo ponoviti ako nastave.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

09.05.2014 13:21

Danas na Krimu,ubrzo u Slavjansku i Donjecku.Bravo Rusi!

ODGOVORITE