Утврдити истину о трговини људским органима

Србија очекује да суд за ратне злочинена Косову и Метохији, који ће бити основан, коначно дође до истине о трговини људским органима и да злочинци буду изведени пред суд,рекао је замјеник српског тужиоца за ратне злочине Милан Петровић.

Србија 09.05.2014 | 13:26
Утврдити истину о трговини људским органима

Он је навео да за сада није најјасније гдје ће бити сједиште суда, који ће судити за ратне злочине на Косову, првенствено такозване Ослободилачке војске Косова /ОВК/, и када ће почети да ради.

"Али, очекујемо да његово седиште буде ван Косова, може и потпуно ван Србије, и да се поштују међунардни стандарди и да жртве добију задовољење правде, а за то је потребно извести злочинце пред суд", рекао је Петровић новинарима у паузи међународног савјетовања Удружења за кривично право и криминологију Србије, одржаном на Авали, код Београда.

Петровић је истакао да би тај суд требало да се бави и трговином органима, што је злочин који је готово незабиљежен у ратовима на читавој земаљској кугли.

"Очекујемо да се коначно дође до истине и да буде расветљена трговина органима, те да коначно злочинци буду изведени пред суд", каже Петровић. Он је навео да је српско тужилаштво, на основу прикупљених  долаза, увјерено да је то дјело трговине органима извршено.

"Верујем да је тим међународног тужиоца Клинта Вилијамсона на добром путу да стигне до оптужбе", рекао је Петровић и додао да је та истрага "тајна и да не може да говори о именима осумњичених".

Коментари / 0

Оставите коментар