Протести у Сарајеву (ВИДЕО)

Неколико стотина грађана Федерације БиХ окупило се данас у Сарајеву испред зграде Федералног Парламента захтијевајући оставку Владе Федерације и испуњавање услова које су Форуми грађана упутили властима након
фебруарских протеста.

Босна и Херцеговина 09.05.2014 | 16:20
Протести у Сарајеву (ВИДЕО)

Осим оставке федералне Владе незадовољни грађани захтијевају и да се обуставе све приватизације друштвене имовине те да се испита досадашњи процес приватизације.

Траже и укидање свих бенефиција актуелним политичарима на свим нивоима власти, увођење нулте стопе ПДВ-а за основне животне намирнице као и обустављање даљих задуживања код међународних финансијских институција.

Грађани поручују да им је доста бахате, криминалне власти која не води рачуна ни о чему осим о свом богаћењу.

Доста нам је патње, захтијевамо правду, посао и будућност за нас и нашу дјецу, кажу грађани Федерације БиХ.

Незадовољни грађани поручују да се неће разићи испред зграде федералног Парламента док им се неко од званичника не обрати и да чврсте гаранције да ће њихови захтјеви бити испуњени. На томе посебно инсистирају грађани који су пјешке дошли из Зенице, Тузле и других градова у Федерацији БиХ како би изразили своје незадовољство.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РЕАЛАН

09.05.2014 18:52

И ми имамо своје протесте.додикокрад нам је дао парк па ко хоће нека тамо протестује,нико га нити види нити чује,.Код нас када би се ово десило у року од 24 сата додик би побјегао у Израел,а на народ би напуцкао полицију

ОДГОВОРИТЕ