Protesti u Sarajevu (VIDEO)

Nekoliko stotina građana Federacije BiH okupilo se danas u Sarajevu ispred zgrade Federalnog Parlamenta zahtijevajući ostavku Vlade Federacije i ispunjavanje uslova koje su Forumi građana uputili vlastima nakon
februarskih protesta.

Bosna i Hercegovina 09.05.2014 | 16:20
Protesti u Sarajevu (VIDEO)

Osim ostavke federalne Vlade nezadovoljni građani zahtijevaju i da se obustave sve privatizacije društvene imovine te da se ispita dosadašnji proces privatizacije.

Traže i ukidanje svih beneficija aktuelnim političarima na svim nivoima vlasti, uvođenje nulte stope PDV-a za osnovne životne namirnice kao i obustavljanje daljih zaduživanja kod međunarodnih finansijskih institucija.

Građani poručuju da im je dosta bahate, kriminalne vlasti koja ne vodi računa ni o čemu osim o svom bogaćenju.

Dosta nam je patnje, zahtijevamo pravdu, posao i budućnost za nas i našu djecu, kažu građani Federacije BiH.

Nezadovoljni građani poručuju da se neće razići ispred zgrade federalnog Parlamenta dok im se neko od zvaničnika ne obrati i da čvrste garancije da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni. Na tome posebno insistiraju građani koji su pješke došli iz Zenice, Tuzle i drugih gradova u Federaciji BiH kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

REALAN

09.05.2014 18:52

I mi imamo svoje proteste.dodikokrad nam je dao park pa ko hoće neka tamo protestuje,niko ga niti vidi niti čuje,.Kod nas kada bi se ovo desilo u roku od 24 sata dodik bi pobjegao u Izrael,a na narod bi napuckao policiju

ODGOVORITE