Оптужница против запосленог у институцијама БиХ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Емира Риџића /37/ из Тузле, службене особе запослене у институцији БиХ, који се терети да је кривотворио документацију о боловању.

Босна и Херцеговина 09.05.2014 | 11:57
Оптужница против запосленог у институцијама БиХ

Риџић, возач у кабинету руководства у Агенцији за развој високог образовања и развоја квалитета БиХ, са сједиштем у Бањалуци, терети се да је документацију о боловању кривотворио у различитим периодима током 2012. и 2013. године, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Наведену документацију са преправљаним датумима о извјештају о боловању оптужени је у више наврата, путем факса, достављао сједишту Агенције у којој је запослен.

На овај начин, Риџић је довео у заблуду послодавца, који му је на основу накнада на које није имао право, исплатио износ од 3.959 КМ, чиме је за ову суму оштећен буџет БиХ.

Риџић се терети да је у својству службене особе запослене у институцији БиХ, с циљем да себи прибави противзакониту имовинску корист, на други начин довео у заблуду овлаштену особу да изврши незакониту исплату, чиме је починио кривично дјело преваре у служби.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар