Optužnica protiv zaposlenog u institucijama BiH

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Emira Ridžića /37/ iz Tuzle, službene osobe zaposlene u instituciji BiH, koji se tereti da je krivotvorio dokumentaciju o bolovanju.

Bosna i Hercegovina 09.05.2014 | 11:57
Optužnica protiv zaposlenog u institucijama BiH

Ridžić, vozač u kabinetu rukovodstva u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i razvoja kvaliteta BiH, sa sjedištem u Banjaluci, tereti se da je dokumentaciju o bolovanju krivotvorio u različitim periodima tokom 2012. i 2013. godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Navedenu dokumentaciju sa prepravljanim datumima o izvještaju o bolovanju optuženi je u više navrata, putem faksa, dostavljao sjedištu Agencije u kojoj je zaposlen.

Na ovaj način, Ridžić je doveo u zabludu poslodavca, koji mu je na osnovu naknada na koje nije imao pravo, isplatio iznos od 3.959 KM, čime je za ovu sumu oštećen budžet BiH.

Ridžić se tereti da je u svojstvu službene osobe zaposlene u instituciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protivzakonitu imovinsku korist, na drugi način doveo u zabludu ovlaštenu osobu da izvrši nezakonitu isplatu, čime je počinio krivično djelo prevare u službi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar