Ко је првак, ко испада у Енглеској?

За 22 године колико траје Премијер Лига у садашњем формату, никада нисмо били сведоци овако узбудљиве завршнице. Три тима се боре за титулу, битка за опстанак је такође жестока и тражи се још један путник у Чемпионшип, што гарантује изузетно узбудљиве дуеле у недељу од 16 сати.

Фудбал 09.05.2014 | 10:34
Ко је првак, ко испада у Енглеској?

Сузе Луиса Суареза након утакмице са Кристал Паласом, повратак Манчестер ситија, као и поновни кикс Челсија говоре да битка за трон Премијер лиге, од свог постојања није била овако узбудљива и неизвесна.

Три тима боре за титулу, иако се највеће шансе дају "грађанима", а до пре само две недеље Ливерпул је све конце држао у својим рукама. Али, све се променило након пораза од Челсија и кикса против Паласа, упркос фантастичној форми Луиса Суареза и његовом 31 голу.

Богати клуб из плавог дела Манчестера жели да докаже свима да су они ти који тренутно владају Премијер лигом, али и да покажу својим комшијама из црвеног табора ко је газда.

Екипа Мануела Пелегринија у финишу сезоне играла је стрпљиво, чекала је кикс Ливерпула и Челсија, и дочекала га. Сада су главни фаворити за освајање титуле, преузели су врх табеле тријумфом над Астон Вилом (4:0) у одложеном мечу 29. кола и ако добију последње две утакмице у првенству, "грађани" ће пригрлити толико жељени трофеј.

Челси муку мучи целе сезоне са нападачким кадром, али их то није спречило да буду на трећем месту и иако постоји теоретска шанса да титула оде у Лондон, тешко је очекивати да ће Сити кикснути у последње две утакмице. Чини се да је Мурињо задовољан са трећим местом и директним пласманом у Лигу шампиона наредне сезоне.

На зачељу су позната два путника у Чемпионшип од наредне сезоне, то су Кардиф и Фулам, а велику битку у последњем колу за опстанак водиће Норич и Вест Бромвич Албион, јер је Сандерленд у директном окршају са ВБА у среду и победом од 2:0 сачувао премијерлигашки статус уз фантастичну серију у претходних пет мечева.

Норич дочекује Арсенал, док ВБА код куће игра са Стоуком и бод му је довољан да и наредне сезоне игра у најјачем друштву.

Коментари / 0

Оставите коментар