Ko je prvak, ko ispada u Engleskoj?

Za 22 godine koliko traje Premijer Liga u sadašnjem formatu, nikada nismo bili svedoci ovako uzbudljive završnice. Tri tima se bore za titulu, bitka za opstanak je takođe žestoka i traži se još jedan putnik u Čempionšip, što garantuje izuzetno uzbudljive duele u nedelju od 16 sati.

Fudbal 09.05.2014 | 10:34
Ko je prvak, ko ispada u Engleskoj?

Suze Luisa Suareza nakon utakmice sa Kristal Palasom, povratak Mančester sitija, kao i ponovni kiks Čelsija govore da bitka za tron Premijer lige, od svog postojanja nije bila ovako uzbudljiva i neizvesna.

Tri tima bore za titulu, iako se najveće šanse daju "građanima", a do pre samo dve nedelje Liverpul je sve konce držao u svojim rukama. Ali, sve se promenilo nakon poraza od Čelsija i kiksa protiv Palasa, uprkos fantastičnoj formi Luisa Suareza i njegovom 31 golu.

Bogati klub iz plavog dela Mančestera želi da dokaže svima da su oni ti koji trenutno vladaju Premijer ligom, ali i da pokažu svojim komšijama iz crvenog tabora ko je gazda.

Ekipa Manuela Pelegrinija u finišu sezone igrala je strpljivo, čekala je kiks Liverpula i Čelsija, i dočekala ga. Sada su glavni favoriti za osvajanje titule, preuzeli su vrh tabele trijumfom nad Aston Vilom (4:0) u odloženom meču 29. kola i ako dobiju poslednje dve utakmice u prvenstvu, "građani" će prigrliti toliko željeni trofej.

Čelsi muku muči cele sezone sa napadačkim kadrom, ali ih to nije sprečilo da budu na trećem mestu i iako postoji teoretska šansa da titula ode u London, teško je očekivati da će Siti kiksnuti u poslednje dve utakmice. Čini se da je Murinjo zadovoljan sa trećim mestom i direktnim plasmanom u Ligu šampiona naredne sezone.

Na začelju su poznata dva putnika u Čempionšip od naredne sezone, to su Kardif i Fulam, a veliku bitku u poslednjem kolu za opstanak vodiće Norič i Vest Bromvič Albion, jer je Sanderlend u direktnom okršaju sa VBA u sredu i pobedom od 2:0 sačuvao premijerligaški status uz fantastičnu seriju u prethodnih pet mečeva.

Norič dočekuje Arsenal, dok VBA kod kuće igra sa Stoukom i bod mu je dovoljan da i naredne sezone igra u najjačem društvu.

Komentari / 0

Ostavite komentar