Стефан Шћеповић на мети великих

Српски нападач је скауте бројних клубова одушевио партијама у Сегунди и после само годину дана у Хихону би могао да обезбеди велики трансфер.

Фудбал 09.05.2014 | 10:07
Стефан Шћеповић на мети великих

Фантастичну сезону у Спортингу из Хихона, српски нападач Стефан Шћеповић би могао озбиљно да наплати већ наредног лета. Он се са црвено-белима из Хихона бори за улазак у плеј-оф за попуну Примере, али чак и ако Спортинг на крају сезоне не обезбеди улазак у најквалитетније шпанско такмичење, Шћеповић би лако могао да дође до шансе да заигра у већем клубу и већем такмичењу.

Локални медији у Хихону пишу да је Шћеповић већ неко време на оку скаута неких јачих клубова, а да португалски великан Спортинг из Лисабона показује озбиљан интерес за њега. Он је у Хихон дошао летос на једногодишњу позајмицу, не из Партизана, већ из агенције ЛИАН Спортс којом руководи Фали Рамадани.

Добре игре су му дигле цену, па је Спортинг одлучио да откупи његов уговор. Клуб из Хихона има велике финансијске потешкоће, али је успео да сакупи милион евра путем позајмица и кредита и плати откупну клаузулу у том износу.

План клуба је да уђе у Примеру и у том случају задржи Стефана макар још једну сезону у нади да ће им значити у борби за прволигашке бодове, али и да ће му цена скочити. Ако Спортинг не оствари пласман у Примеру, шпански медији пишу да ће Шћеповића бити немогуће задржати у Хихону. Спортинг лиз Лисабона га је скаутирао месецима и изгледа да се уверио да је то „материјал“ за њихов клуб. Популарни лисабонски Лавови су минулог лета променили комплетно руководтсво и направили заокрет у клупској политици. Нема више скупих вишемилионских трансфера, одлучили су да се ослоне на сопствене снаге (једна од најбољих школа фудбала у Европи) и неафирмисане играче. То је дало резултат и мимо свих очекивања су ове сезоне обебедили друго место у Примеири и пласман у Лигу шампиона. То им је донело и простор да доведу квалитетна појачања, али не много скупа. Шћеповић се уклапа у тај профил, а спекулише се да ће Спортинг Хихон тражити за њега око четири милиона евра.

Међутим, то није све. Наводно је и ПСВ Ајдховен изузетно заинтересован за Србина и спреман је да му понуди уговор. Такође, локални меији у Хихону наводе да су Валенсија и Севиља такође записали Шћеповићево име на листу потенцијалних појачања.

У сваком случају лепе вести за играча који је из Србије испраћен са много скепсе и кога се Партизан врло лако одрекао. Са 22 гола у 35 мечева ове сезоне, Шћеповић је други стрелац Сегунде и то није прошло неопажено код клубова који желе релативно јефтине, а квалитетне фудбалере.

Коментари / 0

Оставите коментар