Stefan Šćepović na meti velikih

Srpski napadač je skaute brojnih klubova oduševio partijama u Segundi i posle samo godinu dana u Hihonu bi mogao da obezbedi veliki transfer.

Fudbal 09.05.2014 | 10:07
Stefan Šćepović na meti velikih

Fantastičnu sezonu u Sportingu iz Hihona, srpski napadač Stefan Šćepović bi mogao ozbiljno da naplati već narednog leta. On se sa crveno-belima iz Hihona bori za ulazak u plej-of za popunu Primere, ali čak i ako Sporting na kraju sezone ne obezbedi ulazak u najkvalitetnije špansko takmičenje, Šćepović bi lako mogao da dođe do šanse da zaigra u većem klubu i većem takmičenju.

Lokalni mediji u Hihonu pišu da je Šćepović već neko vreme na oku skauta nekih jačih klubova, a da portugalski velikan Sporting iz Lisabona pokazuje ozbiljan interes za njega. On je u Hihon došao letos na jednogodišnju pozajmicu, ne iz Partizana, već iz agencije LIAN Sports kojom rukovodi Fali Ramadani.

Dobre igre su mu digle cenu, pa je Sporting odlučio da otkupi njegov ugovor. Klub iz Hihona ima velike finansijske poteškoće, ali je uspeo da sakupi milion evra putem pozajmica i kredita i plati otkupnu klauzulu u tom iznosu.

Plan kluba je da uđe u Primeru i u tom slučaju zadrži Stefana makar još jednu sezonu u nadi da će im značiti u borbi za prvoligaške bodove, ali i da će mu cena skočiti. Ako Sporting ne ostvari plasman u Primeru, španski mediji pišu da će Šćepovića biti nemoguće zadržati u Hihonu. Sporting liz Lisabona ga je skautirao mesecima i izgleda da se uverio da je to „materijal“ za njihov klub. Popularni lisabonski Lavovi su minulog leta promenili kompletno rukovodtsvo i napravili zaokret u klupskoj politici. Nema više skupih višemilionskih transfera, odlučili su da se oslone na sopstvene snage (jedna od najboljih škola fudbala u Evropi) i neafirmisane igrače. To je dalo rezultat i mimo svih očekivanja su ove sezone obebedili drugo mesto u Primeiri i plasman u Ligu šampiona. To im je donelo i prostor da dovedu kvalitetna pojačanja, ali ne mnogo skupa. Šćepović se uklapa u taj profil, a spekuliše se da će Sporting Hihon tražiti za njega oko četiri miliona evra.

Međutim, to nije sve. Navodno je i PSV Ajdhoven izuzetno zainteresovan za Srbina i spreman je da mu ponudi ugovor. Takođe, lokalni meiji u Hihonu navode da su Valensija i Sevilja takođe zapisali Šćepovićevo ime na listu potencijalnih pojačanja.

U svakom slučaju lepe vesti za igrača koji je iz Srbije ispraćen sa mnogo skepse i koga se Partizan vrlo lako odrekao. Sa 22 gola u 35 mečeva ove sezone, Šćepović je drugi strelac Segunde i to nije prošlo neopaženo kod klubova koji žele relativno jeftine, a kvalitetne fudbalere.

Komentari / 0

Ostavite komentar