Гудељ игра за "лале" на СП?!

Холанђани спекулишу да ће Србин добити позив Луја Ван Гала за Мундијал, а он каже да ће о позиву холандске репрезентације размишљати када он стигне на његову адресу.

Фудбал 09.05.2014 | 10:01
Гудељ игра за "лале" на СП?!

Холанђани нису одустали од Немање Гудеља, а изгледа да ни српски везиста још није начисто за коју репрезентациоју жели да игра. Подсетимо, он је 5. марта у пријатељском дуелу против Ирске у Даблину дебитовао за Србију, али по ФИФА правилима има право да промени репрезентацију јер је у питању био пријатељски меч.

Холандски медији данас пишу да постоје релане шансе да Гудељ добије позив селектора Луја Ван Гала и заигра за Холандију на предстојећем Мундијалу. Поготово што су Лале дефицитиране на позицији задњег везног после тешке повреде Кевина Стротмана.

“Нисам још одлучио. О позиву Холандије можемо да причамо ако он заправо стигне на моју адресу. До тада желим само да се фокусирам на игре у АЗ Алкмару”, рекао је Гудељ за медије у Холандији.

Гудељ има српски и холандски пасош, а одрастао је у Холандији и играо за млађе репрезентативне селекције Лала пре него што је заиграо за младу селекцију Србије. Иако је дебитовао у Ирској за А тим Србије, каже да то не мора да значи да је донео коначну одлуку.

“И даље могу да променим репрезентацију. То је био само пријатељски меч. Босну и Херцеговину сам одбио јер не осећам да припадам тој земљи као што је то случај са Србијом и Холандијом. Када бирате национални тим, морате да слушате и срце. Ипак, лепо би било да заиграм на Мундијалу”, остао је загонетан везиста АЗ Алкмара.

Пре два месеца, Гудељ је изјавио да жели да игра искључиво за Србију, али ове данашње речи у холандским медијима се поприлично разликују.

Коментари / 0

Оставите коментар