Gudelj igra za "lale" na SP?!

Holanđani spekulišu da će Srbin dobiti poziv Luja Van Gala za Mundijal, a on kaže da će o pozivu holandske reprezentacije razmišljati kada on stigne na njegovu adresu.

Fudbal 09.05.2014 | 10:01
Gudelj igra za "lale" na SP?!

Holanđani nisu odustali od Nemanje Gudelja, a izgleda da ni srpski vezista još nije načisto za koju reprezentacioju želi da igra. Podsetimo, on je 5. marta u prijateljskom duelu protiv Irske u Dablinu debitovao za Srbiju, ali po FIFA pravilima ima pravo da promeni reprezentaciju jer je u pitanju bio prijateljski meč.

Holandski mediji danas pišu da postoje relane šanse da Gudelj dobije poziv selektora Luja Van Gala i zaigra za Holandiju na predstojećem Mundijalu. Pogotovo što su Lale deficitirane na poziciji zadnjeg veznog posle teške povrede Kevina Strotmana.

“Nisam još odlučio. O pozivu Holandije možemo da pričamo ako on zapravo stigne na moju adresu. Do tada želim samo da se fokusiram na igre u AZ Alkmaru”, rekao je Gudelj za medije u Holandiji.

Gudelj ima srpski i holandski pasoš, a odrastao je u Holandiji i igrao za mlađe reprezentativne selekcije Lala pre nego što je zaigrao za mladu selekciju Srbije. Iako je debitovao u Irskoj za A tim Srbije, kaže da to ne mora da znači da je doneo konačnu odluku.

“I dalje mogu da promenim reprezentaciju. To je bio samo prijateljski meč. Bosnu i Hercegovinu sam odbio jer ne osećam da pripadam toj zemlji kao što je to slučaj sa Srbijom i Holandijom. Kada birate nacionalni tim, morate da slušate i srce. Ipak, lepo bi bilo da zaigram na Mundijalu”, ostao je zagonetan vezista AZ Alkmara.

Pre dva meseca, Gudelj je izjavio da želi da igra isključivo za Srbiju, ali ove današnje reči u holandskim medijima se poprilično razlikuju.

Komentari / 0

Ostavite komentar