Гроф донео први трофеј Ростову

Екипа црногорског стручњака тријумфовала у финалу против Краснодара после боље извођења једанаестераца.

Фудбал 09.05.2014 | 09:56
Гроф донео први трофеј Ростову

Миодраг Гроф Божовић, јуче је исписао најсветлију страницу у историји руског Ростова! Клуб из града на реци Дон је освојио Куп Русије и направио највећи успех од свог постанка. Ростов је у финалу савладао Краснодар после бољег извођења пенала резултатом 6:5 пошто у регуларних 90 и још 30 минута продужетака није било голова.

Финални окршај је одигран на Анжи Арени у Каспијску, а после шест година рада у Русији (Амкар у два наврата, Динамо, Москва и сада Ростов), популарни Гроф је остварио највећи успех у тренерској каријери. Тријумфом у купу, Ростов је обезбедио и играње у квалификацијама за Лигу Европе наредне сезоне што ће им бити премијерно учешће у еврокуповима.

Победа Ростова у Купу Русије је велико изненађење с обзиром на конкуренцију која је владала. Иако са далеко мањим буџетом од Зенита, ЦСКА, Спартака или Динама, Божовић је успео да дође до саме завршнице делом захваљујући и добром жребу јер је на путу до финала избацивао друголигашке клубове. У финалу је Краснодар важио за фаворита са обзиром на снагу играчког кадра и већи клупски буџет, али је Ростов успео да сервира изненађење.

Одлучивали су пенали, а јунак тријумфа је био хрватски голман Стипе Плетикоса који је у седмој серији одбранио Газинском ударац са беле тачке и могло је да почне велико славље екипе из Ростова.

Божовићева екипа нема велике звезде осим Плетикосе, али је сјајни црногорски стручњак успео да направи компактну целину и да са играчима без преретераног фудбалског реномена направи огроман успех освајањем пехара.

Коментари / 0

Оставите коментар