Grof doneo prvi trofej Rostovu

Ekipa crnogorskog stručnjaka trijumfovala u finalu protiv Krasnodara posle bolje izvođenja jedanaesteraca.

Fudbal 09.05.2014 | 09:56
Grof doneo prvi trofej Rostovu

Miodrag Grof Božović, juče je ispisao najsvetliju stranicu u istoriji ruskog Rostova! Klub iz grada na reci Don je osvojio Kup Rusije i napravio najveći uspeh od svog postanka. Rostov je u finalu savladao Krasnodar posle boljeg izvođenja penala rezultatom 6:5 pošto u regularnih 90 i još 30 minuta produžetaka nije bilo golova.

Finalni okršaj je odigran na Anži Areni u Kaspijsku, a posle šest godina rada u Rusiji (Amkar u dva navrata, Dinamo, Moskva i sada Rostov), popularni Grof je ostvario najveći uspeh u trenerskoj karijeri. Trijumfom u kupu, Rostov je obezbedio i igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone što će im biti premijerno učešće u evrokupovima.

Pobeda Rostova u Kupu Rusije je veliko iznenađenje s obzirom na konkurenciju koja je vladala. Iako sa daleko manjim budžetom od Zenita, CSKA, Spartaka ili Dinama, Božović je uspeo da dođe do same završnice delom zahvaljujući i dobrom žrebu jer je na putu do finala izbacivao drugoligaške klubove. U finalu je Krasnodar važio za favorita sa obzirom na snagu igračkog kadra i veći klupski budžet, ali je Rostov uspeo da servira iznenađenje.

Odlučivali su penali, a junak trijumfa je bio hrvatski golman Stipe Pletikosa koji je u sedmoj seriji odbranio Gazinskom udarac sa bele tačke i moglo je da počne veliko slavlje ekipe iz Rostova.

Božovićeva ekipa nema velike zvezde osim Pletikose, ali je sjajni crnogorski stručnjak uspeo da napravi kompaktnu celinu i da sa igračima bez prereteranog fudbalskog renomena napravi ogroman uspeh osvajanjem pehara.

Komentari / 0

Ostavite komentar