Меси жарко жели "богињу"

Да би стао раме уз раме са Марадоном и Пелеом потребна му је титула светског првака. Лионел Меси верује да до ње може у Бразилу.

Фудбал 09.05.2014 | 09:51
Меси жарко жели "богињу"

На Светском првенству у Бразилу највеће шансе дају се селекцијама из Јужне Америке.
На тлу Америке, узимајући у обзир јужни, централни и северни део, одиграно је седам Мундијала, а Европљани никада нису успели да се домогну трофеја. Бразил је три пута побеђивао (Чиле 1962, Мексико 1970. и САД 1994), Уругвај (Уругвај 1930. и Бразил 1950), и Аргентина (Аргентина 1978. и Мексико 1986) остварили су по два тријумфа.

Стручњаци предвиђају да ће се и осми турнир, који за нешто више од месец почиње у Бразилу, завршити победом Јужноамериканаца. Као главни фаворити издвојени су домаћин и Аргентина, док су Уругвај и Колумбија у групи репрезентација које би могле да изненаде и далеко догурају.

"Гаучоси" на светску титулу чекају 28 година.

Дијего Армандо Марадона предводио је плаво-беле до "богиње" 1986. на Мундијалу у Мексику, а четири године касније у Италији заустављен је у финалу. У Аргентини се надају да би Лионел Меси могао у Бразилу да буде предводник нових светских шампиона.

Меси је сјајним играма у последњих неколико година стекао статус једног од најбољих фудбалера у историји фудбала, али да би постао најбољи потребан му је велики резултат са репрезентацијом Аргентине.

"Постоје многи велики играчи који нису освојили Светско првенство, али мислим да би то био додатак у мојој каријери. Имам прилику у Бразилу и верујем да је то могуће. Треба само да уживамо и да играмо фудбал какав знамо. Знам да ћемо имати велику подршку навијача", рекао је фудбалер Барселоне за аргентински лист Оле.

Меси је са Каталонцима освојио све што је могло да се освоји, док са репрезентацијом Аргентине има само златну медаљу са Олимпијских игара у
Пекингу и сребро са Купа Америке када су 2007. године поражени од Бразила.

За "гаучосе" је одиграо 83 утакмице и постигао 37 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар