Mesi žarko želi "boginju"

Da bi stao rame uz rame sa Maradonom i Peleom potrebna mu je titula svetskog prvaka. Lionel Mesi veruje da do nje može u Brazilu.

Fudbal 09.05.2014 | 09:51
Mesi žarko želi "boginju"

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu najveće šanse daju se selekcijama iz Južne Amerike.
Na tlu Amerike, uzimajući u obzir južni, centralni i severni deo, odigrano je sedam Mundijala, a Evropljani nikada nisu uspeli da se domognu trofeja. Brazil je tri puta pobeđivao (Čile 1962, Meksiko 1970. i SAD 1994), Urugvaj (Urugvaj 1930. i Brazil 1950), i Argentina (Argentina 1978. i Meksiko 1986) ostvarili su po dva trijumfa.

Stručnjaci predviđaju da će se i osmi turnir, koji za nešto više od mesec počinje u Brazilu, završiti pobedom Južnoamerikanaca. Kao glavni favoriti izdvojeni su domaćin i Argentina, dok su Urugvaj i Kolumbija u grupi reprezentacija koje bi mogle da iznenade i daleko doguraju.

"Gaučosi" na svetsku titulu čekaju 28 godina.

Dijego Armando Maradona predvodio je plavo-bele do "boginje" 1986. na Mundijalu u Meksiku, a četiri godine kasnije u Italiji zaustavljen je u finalu. U Argentini se nadaju da bi Lionel Mesi mogao u Brazilu da bude predvodnik novih svetskih šampiona.

Mesi je sjajnim igrama u poslednjih nekoliko godina stekao status jednog od najboljih fudbalera u istoriji fudbala, ali da bi postao najbolji potreban mu je veliki rezultat sa reprezentacijom Argentine.

"Postoje mnogi veliki igrači koji nisu osvojili Svetsko prvenstvo, ali mislim da bi to bio dodatak u mojoj karijeri. Imam priliku u Brazilu i verujem da je to moguće. Treba samo da uživamo i da igramo fudbal kakav znamo. Znam da ćemo imati veliku podršku navijača", rekao je fudbaler Barselone za argentinski list Ole.

Mesi je sa Kataloncima osvojio sve što je moglo da se osvoji, dok sa reprezentacijom Argentine ima samo zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u
Pekingu i srebro sa Kupa Amerike kada su 2007. godine poraženi od Brazila.

Za "gaučose" je odigrao 83 utakmice i postigao 37 golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar