Иван Мркић Николићев савјетник

Донедавни шеф српске дипломатије Иван Мркић биће саветник председника Томислава Николића, а радиће и у појединим комисијама Владе, пишу "Вечерње новости".

Србија 09.05.2014 | 08:17
Иван Мркић Николићев савјетник

Мркић ће при Влади Србије бити ангажован као члан појединих комисија за сарадњу са страним земљама, за почетак са Индијом, наводи београдски лист.

Иако је било спекулација да би Мркић могао бити постављен за амбасадора у Кини, у Пекинг ће највероватније путовати бивши министар рударства Милан Бачевић, пишу "Новости".

О томе још мора да се постигне сагласност у Влади Србије, а још неколико кадровских решења у дипломатији чека параф новог министарског кабинета.

Према информацијама београдског дневника, најозбиљнији кандидат за шефа ДКП у Берлину је Дејан Илић, српски научник који већ низ година живи и ради у Немачкој, док ће амбасадор Србије при НАТО највероватније бити професионални дипломата Миомир Удовички, који је био амбасадор у Пекингу.

Оливер Антић, саветник председника Николића, „виђен“ је за амбасадора у Лисабону, док је професор Дарко Танасковић кандидат за УНЕСКО, наводе "Новости".

"У Немањиној 11 вероватно ће се копља највише ломити око бившег министра одбране Небојше Родића, који је кандидат за амбасадора у Вашингтону", пише тај лист и подсећа да је шеф дипломатије Ивица Дачић критиковао Родића због тога што је у јавности говорио о новој функцији, пре него што је Влада о томе донесе коначну одлуку.

Коментари / 0

Оставите коментар