Ivan Mrkić Nikolićev savjetnik

Donedavni šef srpske diplomatije Ivan Mrkić biće savetnik predsednika Tomislava Nikolića, a radiće i u pojedinim komisijama Vlade, pišu "Večernje novosti".

Srbija 09.05.2014 | 08:17
Ivan Mrkić Nikolićev savjetnik

Mrkić će pri Vladi Srbije biti angažovan kao član pojedinih komisija za saradnju sa stranim zemljama, za početak sa Indijom, navodi beogradski list.

Iako je bilo spekulacija da bi Mrkić mogao biti postavljen za ambasadora u Kini, u Peking će najverovatnije putovati bivši ministar rudarstva Milan Bačević, pišu "Novosti".

O tome još mora da se postigne saglasnost u Vladi Srbije, a još nekoliko kadrovskih rešenja u diplomatiji čeka paraf novog ministarskog kabineta.

Prema informacijama beogradskog dnevnika, najozbiljniji kandidat za šefa DKP u Berlinu je Dejan Ilić, srpski naučnik koji već niz godina živi i radi u Nemačkoj, dok će ambasador Srbije pri NATO najverovatnije biti profesionalni diplomata Miomir Udovički, koji je bio ambasador u Pekingu.

Oliver Antić, savetnik predsednika Nikolića, „viđen“ je za ambasadora u Lisabonu, dok je profesor Darko Tanasković kandidat za UNESKO, navode "Novosti".

"U Nemanjinoj 11 verovatno će se koplja najviše lomiti oko bivšeg ministra odbrane Nebojše Rodića, koji je kandidat za ambasadora u Vašingtonu", piše taj list i podseća da je šef diplomatije Ivica Dačić kritikovao Rodića zbog toga što je u javnosti govorio o novoj funkciji, pre nego što je Vlada o tome donese konačnu odluku.

Komentari / 0

Ostavite komentar