Србија испитује поријекло имовине на естради

Они за једну ноћ певања узму и више хиљада евра, а кад им се помене дуг према држави, или ћуте, или се правдају да га плаћају у иностранству

Србија 09.05.2014 | 17:39
Србија испитује поријекло имовине на естради

За државу - цвоњак.

Хонорари од по неколико хиљада евра само за један наступ омогућили су естрадним звездама лагодан живот, а то што је већина њих утајила порез на зарађене баснословне своте увећало им је капитал. Зато не треба да чуди што многи уживају у свој својој покретној и непокретној имовини и луксузу какав се може видети само на филму. 

Међу најбогатије српске музичке звезде свакако спадају Светлана Цеца Ражнатовић, Здравко Чолић, Горан Бреговић, Саша Поповић, Лепа Брена, Аца Лукас и Милош Бојанић, а о томе шта су све стекли у својој каријери сведоче њихове бројне некретнине, аутомобили, гардероба, као и друге ствари на које троше новац.

Цеца наступа за 100.000 евра!

• Светлана Ражнатовић поседује велелепну кућу у београдској улици Љутице Богдана на Дедињу, пословни простор у Васе Пелагића који обухвата приземље, спрат, поткровље и гаражу, стан од 32 квадрата на Бањици, студио, сплав „Пеликан“, као и џипове и друге аутомобиле. Цеца је једна од наших најбоље плаћених певачица - по наступу узима од 50.000 до 100.000 евра.

- Вила у Београду
- Стан на Бањици
- Пословни простор
- Музички студио
- Неколико џипова
- Сплав

Аца Лукас купује станове

Аца Лукас, који по наступу узима од 5.000 до 10.000 евра, има стан код Арене, у којем је донедавно живео. Пошто је купио стан који се води на име његове жене Соње, а за који су дали чак 700.000 евра, преселио се на Вождовац. На тој општини он има још једну некретнину. Обоје носе скупоцену гардеробу, а певач је покренуо и линију модног бренда, у којем за сада израђује само мајице, и има још много планова.

- Стан код Арене
- Два стана на Вождовцу
- Зарада од продаје мајица са његовим логом

Брена се скућила свуда у свету

Лепа Брена, која је у време бивше Југославије била највећа естрадна звезда, сада по концерту зарађује 25.000 до 40.000 евра, а велики прилив новца има и од продукцијске куће „Гранд“, те распрострањеног бизниса са супругом Бобом Живојиновићем. Осим „карингтонке“ на Бежанијској коси, у којој живи овај брачни пар, поседују некретнине и на Златибору. Посебна атракција им је стан у Монте Карлу, где се често одмарају, а и у Мајамију.

- Вила у Београду
- Кућа у Мајамију
- Стан у Монте Карлу
- Апартман на Златибору
- Сувласник „Гранда“

Саша Поповић штанцује капитал!

• Саша Поповић као сувласник „Гранд продукције“ располаже огромном сумом новца, а у тај капитал се само из „Звезда Гранда“ сваке године слива велика количина додатне зараде. И директор „Гранда“ вози скупоцене аутомобиле, а с породицом живи у вили на Бежанијској коси. Поред тога, Поповић је велики заљубљеник у путовања, па сваки слободан тренутак проводи у Италији, где често мерка где би могао да купи још неку некретнину.

- Вила у Београду
- Богат возни парк
- Сувласник „Гранда“

Здраво Чолић побегао у шуму

Здравко Чолић такође је стекао лепу имовину. Чола, као једна од највећих звезда на Балкану, имао је вилу у насељу Мачков камен на београдском Дедињу, али ју је заменио новом вилом с базеном у близини Кошутњака, која се процењује на 850.000 евра. Овај певач за велике концерте, баш као и Цеца, узима и по 100.000 евра.

- Кућа на Кошутњаку
- Неколико аутомобила
- 100.000 евра по великом концерту

Бреги је живот песма!

Горан Бреговић један је од најимућнијих музичара на простору бивше Југославије. Он се може похвалити вилом у Београду, музичким студиом, али и становима у Загребу, Сарајеву и Паризу, те кућом у Перасту. Поседује и стан који издаје, мању јахту, аутомобиле... Није ни чудо што често уме да каже да је за њега новац поезија. Поједине наступе он наплати и до 200.000 евра.

- Вила у Београду
- Кућа у Перасту
- Станови у Загребу, Сарајеву и Паризу
- Музички студио
- Мања јахта

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

€уро н€уро

09.05.2014 07:41

"Аца Лукас купио стан од 700.000 €" Да ово није нека грешка,какав је то стан? То може бити само нека еxтра вила и да остане пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

09.05.2014 12:54

И пјевачи и политичари су дио свакодневног миљеа. "Ако хоћеш да се брзо обогатиш, иди у политичаре, а ако хоћеш да будеш познат , иди у пјеваче" Једноставно, избор је јасан,јер је новац око њих, али је у оба случаја држава на губитку!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО

09.05.2014 13:07

А, БАЈА? И он је естрадни умјетник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја мали Додо

09.05.2014 15:09

А да се не спомињу остале естрадне звијезде којих има на претек. Они раде по систему наплати 10 000 ЕВРА а за порез пријави 2000 Евра. Јер то раде у спрези са газдама угоститељских објеката.

ОДГОВОРИТЕ