Srbija ispituje porijeklo imovine na estradi

Oni za jednu noć pevanja uzmu i više hiljada evra, a kad im se pomene dug prema državi, ili ćute, ili se pravdaju da ga plaćaju u inostranstvu

Srbija 09.05.2014 | 17:39
Srbija ispituje porijeklo imovine na estradi

Za državu - cvonjak.

Honorari od po nekoliko hiljada evra samo za jedan nastup omogućili su estradnim zvezdama lagodan život, a to što je većina njih utajila porez na zarađene basnoslovne svote uvećalo im je kapital. Zato ne treba da čudi što mnogi uživaju u svoj svojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini i luksuzu kakav se može videti samo na filmu. 

Među najbogatije srpske muzičke zvezde svakako spadaju Svetlana Ceca Ražnatović, Zdravko Čolić, Goran Bregović, Saša Popović, Lepa Brena, Aca Lukas i Miloš Bojanić, a o tome šta su sve stekli u svojoj karijeri svedoče njihove brojne nekretnine, automobili, garderoba, kao i druge stvari na koje troše novac.

Ceca nastupa za 100.000 evra!

• Svetlana Ražnatović poseduje velelepnu kuću u beogradskoj ulici Ljutice Bogdana na Dedinju, poslovni prostor u Vase Pelagića koji obuhvata prizemlje, sprat, potkrovlje i garažu, stan od 32 kvadrata na Banjici, studio, splav „Pelikan“, kao i džipove i druge automobile. Ceca je jedna od naših najbolje plaćenih pevačica - po nastupu uzima od 50.000 do 100.000 evra.

- Vila u Beogradu
- Stan na Banjici
- Poslovni prostor
- Muzički studio
- Nekoliko džipova
- Splav

Aca Lukas kupuje stanove

Aca Lukas, koji po nastupu uzima od 5.000 do 10.000 evra, ima stan kod Arene, u kojem je donedavno živeo. Pošto je kupio stan koji se vodi na ime njegove žene Sonje, a za koji su dali čak 700.000 evra, preselio se na Voždovac. Na toj opštini on ima još jednu nekretninu. Oboje nose skupocenu garderobu, a pevač je pokrenuo i liniju modnog brenda, u kojem za sada izrađuje samo majice, i ima još mnogo planova.

- Stan kod Arene
- Dva stana na Voždovcu
- Zarada od prodaje majica sa njegovim logom

Brena se skućila svuda u svetu

Lepa Brena, koja je u vreme bivše Jugoslavije bila najveća estradna zvezda, sada po koncertu zarađuje 25.000 do 40.000 evra, a veliki priliv novca ima i od produkcijske kuće „Grand“, te rasprostranjenog biznisa sa suprugom Bobom Živojinovićem. Osim „karingtonke“ na Bežanijskoj kosi, u kojoj živi ovaj bračni par, poseduju nekretnine i na Zlatiboru. Posebna atrakcija im je stan u Monte Karlu, gde se često odmaraju, a i u Majamiju.

- Vila u Beogradu
- Kuća u Majamiju
- Stan u Monte Karlu
- Apartman na Zlatiboru
- Suvlasnik „Granda“

Saša Popović štancuje kapital!

• Saša Popović kao suvlasnik „Grand produkcije“ raspolaže ogromnom sumom novca, a u taj kapital se samo iz „Zvezda Granda“ svake godine sliva velika količina dodatne zarade. I direktor „Granda“ vozi skupocene automobile, a s porodicom živi u vili na Bežanijskoj kosi. Pored toga, Popović je veliki zaljubljenik u putovanja, pa svaki slobodan trenutak provodi u Italiji, gde često merka gde bi mogao da kupi još neku nekretninu.

- Vila u Beogradu
- Bogat vozni park
- Suvlasnik „Granda“

Zdravo Čolić pobegao u šumu

Zdravko Čolić takođe je stekao lepu imovinu. Čola, kao jedna od najvećih zvezda na Balkanu, imao je vilu u naselju Mačkov kamen na beogradskom Dedinju, ali ju je zamenio novom vilom s bazenom u blizini Košutnjaka, koja se procenjuje na 850.000 evra. Ovaj pevač za velike koncerte, baš kao i Ceca, uzima i po 100.000 evra.

- Kuća na Košutnjaku
- Nekoliko automobila
- 100.000 evra po velikom koncertu

Bregi je život pesma!

Goran Bregović jedan je od najimućnijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije. On se može pohvaliti vilom u Beogradu, muzičkim studiom, ali i stanovima u Zagrebu, Sarajevu i Parizu, te kućom u Perastu. Poseduje i stan koji izdaje, manju jahtu, automobile... Nije ni čudo što često ume da kaže da je za njega novac poezija. Pojedine nastupe on naplati i do 200.000 evra.

- Vila u Beogradu
- Kuća u Perastu
- Stanovi u Zagrebu, Sarajevu i Parizu
- Muzički studio
- Manja jahta

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

€uro n€uro

09.05.2014 07:41

"Aca Lukas kupio stan od 700.000 €" Da ovo nije neka greška,kakav je to stan? To može biti samo neka extra vila i da ostane para

ODGOVORITE
Name

Vožd

09.05.2014 12:54

I pjevači i političari su dio svakodnevnog miljea. "Ako hoćeš da se brzo obogatiš, idi u političare, a ako hoćeš da budeš poznat , idi u pjevače" Jednostavno, izbor je jasan,jer je novac oko njih, ali je u oba slučaja država na gubitku!!

ODGOVORITE
Name

NESO

09.05.2014 13:07

A, BAJA? I on je estradni umjetnik.

ODGOVORITE
Name

Baja mali Dodo

09.05.2014 15:09

A da se ne spominju ostale estradne zvijezde kojih ima na pretek. Oni rade po sistemu naplati 10 000 EVRA a za porez prijavi 2000 Evra. Jer to rade u sprezi sa gazdama ugostiteljskih objekata.

ODGOVORITE