Клео у Атлетику!

Некадашњи нападач Црвене звезде и Партизана раскинуо уговор са кинеским Гвангжуом и парафирао верност клубу у којем пре осам и по година није добио праву шансу.

Фудбал 08.05.2014 | 20:35
Клео у Атлетику!

После осам и кусур година, Клеверсон Габријел Кордова - Клео се вратио у домовину, у редове свог матичног клуба Атлетико Параненсеа. Бразилски нападач који је играма у Црвеној звезди и Партизану оставио дубок траг и у српском фудбалу испунио је жељу да коначно добије праву шансу у свом омиљеном клубу, будући да је током једне сезоне играња за Атлетико Параненсе тада као 19-годишњак одиграо само пет мечева и постигао један гол.

Клео је раскинуо уговор са кинеским Гавнгжуом и данас парафирао верност Атлетико Параненсеу. Он је у претходних десетак дана тренирао са бразилским клубом и само се чекало да реши ситуацију са Кинезима и добије чисте папире како би могао и званично да постане фудбалер Атлетика.

„Био сам протагониста великог успона кинеског фудбала, много тога сам научио у Европи, али играње у Јапану ми је променило живот. У Јапану сам много напредовао са психолошког аспекта, научио да на неке ствари гледам другачије. Ипак, после девет година ван Бразила било је време да се вратим у домовину. Сада сам искуснији и зрелији, током играња у иностранству сам сусрео различите културе, научио битне животне лекције. Мислим да сам израстао у доброг нападача и да ћу головима помочи Атлетику“, рекао је Клео на представљану у Атлетику.

Клео ће у Атлетику заменити контроверзног нападача Адријана који је недавно добио отказ и биће на располагању тренеру Португалу за наредне мечеве у бразилској Серији А где Атлетико важи за један од клубова који ће се борити за титулу. У шампионату су одиграна три кола, а Параненсе је уписао победу, реми и пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар