Kleo u Atletiku!

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Partizana raskinuo ugovor sa kineskim Gvangžuom i parafirao vernost klubu u kojem pre osam i po godina nije dobio pravu šansu.

Fudbal 08.05.2014 | 20:35
Kleo u Atletiku!

Posle osam i kusur godina, Kleverson Gabrijel Kordova - Kleo se vratio u domovinu, u redove svog matičnog kluba Atletiko Paranensea. Brazilski napadač koji je igrama u Crvenoj zvezdi i Partizanu ostavio dubok trag i u srpskom fudbalu ispunio je želju da konačno dobije pravu šansu u svom omiljenom klubu, budući da je tokom jedne sezone igranja za Atletiko Paranense tada kao 19-godišnjak odigrao samo pet mečeva i postigao jedan gol.

Kleo je raskinuo ugovor sa kineskim Gavngžuom i danas parafirao vernost Atletiko Paranenseu. On je u prethodnih desetak dana trenirao sa brazilskim klubom i samo se čekalo da reši situaciju sa Kinezima i dobije čiste papire kako bi mogao i zvanično da postane fudbaler Atletika.

„Bio sam protagonista velikog uspona kineskog fudbala, mnogo toga sam naučio u Evropi, ali igranje u Japanu mi je promenilo život. U Japanu sam mnogo napredovao sa psihološkog aspekta, naučio da na neke stvari gledam drugačije. Ipak, posle devet godina van Brazila bilo je vreme da se vratim u domovinu. Sada sam iskusniji i zreliji, tokom igranja u inostranstvu sam susreo različite kulture, naučio bitne životne lekcije. Mislim da sam izrastao u dobrog napadača i da ću golovima pomoči Atletiku“, rekao je Kleo na predstavljanu u Atletiku.

Kleo će u Atletiku zameniti kontroverznog napadača Adrijana koji je nedavno dobio otkaz i biće na raspolaganju treneru Portugalu za naredne mečeve u brazilskoj Seriji A gde Atletiko važi za jedan od klubova koji će se boriti za titulu. U šampionatu su odigrana tri kola, a Paranense je upisao pobedu, remi i poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar