Ко ће бити првак Шпаније?

Барселона, опет, има све својим рукама, али исто тако размишљају и у Мадриду. Меч сезоне играће се 18. маја на Камп Ноу Барселона - Атлетико Мадрид. Реал све прокоцкао.

Фудбал 08.05.2014 | 19:11
Ко ће бити првак Шпаније?

Обрти, велеобрти, тотална збрка у борби за титулу шампиона Шпаније.

Све је наизглед деловало извесно. Атлетико и Реал Мадрид ушли су изједначени у финиш сезоне, а Барселона са минималним шансама и само је уз расплет из најлуђе приче могла до одбране трона.

У супротном, према процени већине љубитеља фудбала, посебно "стручњака" из Србије, Барса се већ спремала да у последњем колу "пустити" Атлетико и да ако већ не могу они, да пехар намењен шампиону не освоји ни Реал. Боље да то буде Атлетико!

Али, чуда у фудбалу су редовна, па чак и у Шпанији, где су последњих година Барселона и Реал апсолутно доминрали, а од ове сезоне им се прикључио и мадридски Атлетико.

Каталонци су се у суботу опростили од титуле, оног тренутка када је играч Хетафеа Лафита у другом минуту судијске надокнаде главом савладао Пинта и изазвао мук на Камп Ноу. Резултат 2:2 давао је само теоретске шансе актуелном шампиону да може до првог места.

Али, нико није ни слутио шта ће се све дешавати наредних дана.

Атлетико истог дана губи у Валенсији од Левантеа (0:2), док Реал Мадрид у недељу увече не користи "меч лопту" и тек у последњим тренуцима утакмице, голом Кристијана Роналда, стиже до "мршавог" бода против Валенсије.

Ни Сантјаго Бернабео се није радовао.

Нада је, ипак, постојала. На ред је дошао одложени меч против Ваљадолида, три дана после кикса са "слепим мишевима". И опет...

"Дављеник" успева да сигурно вођство "краљевског клуб" претвори у ноћну мору, у 85. минуту Осорио постиже гол за 1:1 и дефинитивно разбија све снове Реала у Примери.

Сада је све на Барселони и Атлетику.

Каталонски клуб је опет први фаворит, иако има три бода мање од Мадриђана. Међутим, у последњем колу на Камп Ноу стиже управо Дијего Симеоне са својом екипом. Тријумф Месија и другова би Барселону промовисао у новог-старог првака. Претходно оба тима чека наизглед лак задатак, мада након последњих дешавања у Примери ништа није извесно. Барса ће у госте Елчеу, а Атлетико дочекује Малагу.

"Сада смо бољи него пре неколико недеља. Имамо прилику коју не бисмо смели да испустимо", рекао је Лионел Меси и нагласио да би освајање Примере залечило ране после елиминације из Лиге шампиона.

КО С КИМ ДО КРАЈА:

Атлетико - Малага
Елче - Барселона
Селта - Реал

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО:

Барселона - Атлетико
Реал - Еспањол

ТАБЕЛА: Атлетико 88, Барселона 85, Реал 84...

Коментари / 0

Оставите коментар