Ko će biti prvak Španije?

Barselona, opet, ima sve svojim rukama, ali isto tako razmišljaju i u Madridu. Meč sezone igraće se 18. maja na Kamp Nou Barselona - Atletiko Madrid. Real sve prokockao.

Fudbal 08.05.2014 | 19:11
Ko će biti prvak Španije?

Obrti, veleobrti, totalna zbrka u borbi za titulu šampiona Španije.

Sve je naizgled delovalo izvesno. Atletiko i Real Madrid ušli su izjednačeni u finiš sezone, a Barselona sa minimalnim šansama i samo je uz rasplet iz najluđe priče mogla do odbrane trona.

U suprotnom, prema proceni većine ljubitelja fudbala, posebno "stručnjaka" iz Srbije, Barsa se već spremala da u poslednjem kolu "pustiti" Atletiko i da ako već ne mogu oni, da pehar namenjen šampionu ne osvoji ni Real. Bolje da to bude Atletiko!

Ali, čuda u fudbalu su redovna, pa čak i u Španiji, gde su poslednjih godina Barselona i Real apsolutno dominrali, a od ove sezone im se priključio i madridski Atletiko.

Katalonci su se u subotu oprostili od titule, onog trenutka kada je igrač Hetafea Lafita u drugom minutu sudijske nadoknade glavom savladao Pinta i izazvao muk na Kamp Nou. Rezultat 2:2 davao je samo teoretske šanse aktuelnom šampionu da može do prvog mesta.

Ali, niko nije ni slutio šta će se sve dešavati narednih dana.

Atletiko istog dana gubi u Valensiji od Levantea (0:2), dok Real Madrid u nedelju uveče ne koristi "meč loptu" i tek u poslednjim trenucima utakmice, golom Kristijana Ronalda, stiže do "mršavog" boda protiv Valensije.

Ni Santjago Bernabeo se nije radovao.

Nada je, ipak, postojala. Na red je došao odloženi meč protiv Valjadolida, tri dana posle kiksa sa "slepim miševima". I opet...

"Davljenik" uspeva da sigurno vođstvo "kraljevskog klub" pretvori u noćnu moru, u 85. minutu Osorio postiže gol za 1:1 i definitivno razbija sve snove Reala u Primeri.

Sada je sve na Barseloni i Atletiku.

Katalonski klub je opet prvi favorit, iako ima tri boda manje od Madriđana. Međutim, u poslednjem kolu na Kamp Nou stiže upravo Dijego Simeone sa svojom ekipom. Trijumf Mesija i drugova bi Barselonu promovisao u novog-starog prvaka. Prethodno oba tima čeka naizgled lak zadatak, mada nakon poslednjih dešavanja u Primeri ništa nije izvesno. Barsa će u goste Elčeu, a Atletiko dočekuje Malagu.

"Sada smo bolji nego pre nekoliko nedelja. Imamo priliku koju ne bismo smeli da ispustimo", rekao je Lionel Mesi i naglasio da bi osvajanje Primere zalečilo rane posle eliminacije iz Lige šampiona.

KO S KIM DO KRAJA:

Atletiko - Malaga
Elče - Barselona
Selta - Real

POSLEDNJE KOLO:

Barselona - Atletiko
Real - Espanjol

TABELA: Atletiko 88, Barselona 85, Real 84...

Komentari / 0

Ostavite komentar