Премашени постављени плански задаци

Јавно предузеће "Шуме Републике Српске" је за прва три мјесеца ове године премашило постављене планске задатке, јер је извршило сјечу 355.000 метара кубних шумских дрвних сортимената, закључено је данас у Бањалуци на сједници Надзорног одбора овог предузећа.


Република Српска 08.05.2014 | 19:15
Премашени постављени плански задаци

"Правовременим провођењем процедура за уговарање са извођачима радова, као и потписивањем уговора са купцима шумских дрвних сортимената створена је добра претпоставка за почетак радова одмах у јануару. У прилог су ишле и добре временске прилике у зимској сезони", речено је данас на сједници Надзорног одбора.

Вриједност реализације у прва три мјесеца ове године је око 27,4 милиона КМ, што је за око 9,4 милиона КМ више од остварене у истом периоду прошле године, саопштено је из "Шума Републике Српске".

Постигнута је просјечна цијена шумских дрвних сортимената од 88,61 КМ по метру квадратном , што је за 3,95 КМ више од планиране просјечне цијене, а одржан је и континуитет исплата плата радницима.

У саопштењу се наводи да су обавезе доспјеле на наплату према локалним заједницама исплаћене, те обавезе доспјеле према склопљеним репрограмима.

Уплаћивање пореза и доприноса је редовно, а извршење планираних радова са добрим процентима, као и одржавање континуитета и сустизање измиривања обавеза даје сигурност стабилности пословања предузећа у овој години.

Потребне активности у будућем периоду су стална анализа на усклађености извршења радова по фазама рада, виши ниво контроле кројења и класирања код пања, изналажење пласмана за огревно дрво, које чини око 89 одсто од залиха лишћара на стоваришту.

Стални задатак мора бити праћење наплате потраживања с циљем побољшања ликвидности.

"Задржавањем постигнутог тренда очекујемо успостављање потпуне стабилности пословања предузећа у овој години, финансијском дисциплином, побољшањем ликвидности и потпуним сустизањем измирења
обавеза", закључује се у саопштењу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

перо

08.05.2014 17:51

Занимљиво, просле године су имали висе и новца и губитака, ту њихову економску рацуницу нико не умије висе израцунати, све су то експерти. ВУЦИЦУ имали те да ли која мајка радја на овим просторима слицне ВУЦИЦЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукулеле

08.05.2014 18:13

Зато нису добили ни фебруарску плату, у неким газд. Сјеци,сјеци, па или пропадне или ненаплате!?? Само Лажу овај јадни народ док не цркне од јада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

08.05.2014 19:43

Добро би било да неко од надлеżних инспекција утврди стање шумске основе и да види колико је смањење дрвне масе прве квалитете. Наżалост стање у шумама је толико лоша да би требало потпуно забранити сјечу следеће три године да би се стање мало поправило.

ОДГОВОРИТЕ