СДС: Организовани криминал у Техничком ремонту Братунац

Реагујући на позив директора Ремонтно техничког завода Братунац Горана Домуза да се извини за наводе о криминалу у том предузећу, посланик СДС-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић данас је изнијела нове доказе о, како каже, вишемилионским криминалним радњама у Техничком ремонту Братунац.

Република Српска 09.05.2014 | 08:34
СДС: Организовани криминал у Техничком ремонту Братунац

Пандуревић каже да извињење дугује једино радницима Техничког ремонта јер није раније упозорила на оно што се тамо дешава.

Према ријечима Пандуревићеве највише криминала у Техничком ремонту Братунац одвија се у сарадњи са загребачком фирмом "Скаут".

Радници Техничког ремонта доставили су јој уговоре по којима се види да су радили поправку скоро 30 хиљада пушака за "Скаут" по цијени од 33 марке по комаду, а стрварна цијена је 3-4 пута већа чиме је Технички ремонт оштећен за скоро 4 милона марака.

"Скауту" су за 600 хиљада марака продати резервни дијелови чија је књиговодствена вриједност милион и 800.

"Скаут" је Техничком ремонту продавао пушке по цијени од 50 марака за комад, а ради се о пушкама које је та хрватска фирма купила од Оружаних снага БиХ за 7 долара по комаду.

За Пандуревићеву, али и раднике који годинама нису примили плату, сумњива је и чињеница да хрватска фирма Скаут већ 3 године бесплатно користи хиљаду кавадрата складишног простора Техничког ремонта.

,,Менаџмент Техничког ремонта одбио је захтјев општине да дио неискориштеног простора уступи предузећу "Бема" из Београда, које је планирало да у Братунцу отвори погоне за производњу текстила и обуће и запосли 1 200 радника. Очито је да неко намјерно Технички ремонт гура у стечај како би га јефтино купили неки трговци оружјем'', оптужује Пандуревић.

Пандуревић је позвала и Владу Републике Српске да објасни гдје је 800 хиљада долара које је Технички ремонт Братунац добио на основу сукцесије и пријератних потраживања. Она тврди да је дио новца узео
Технички завод из Хаџића што се није могло десити без одобрења Владе Републике Српске.

О организованом криминалу у Техничком ремонту Братунац, надлежне институције Српске обавијештавао је и предсједник Надзорног одбора тог предузећа Шпиро Ерцег, али и сами радници, тврди Пандуревић и пита:
,,Како је могуће да истог момента када неко од радника пријави криминал и крађу у Техничком ремонту за ту пријаву сазна менаџмент предузећа и тај радник добије отказ?''

Пандуревић тврди и да се ових дана на раднике, који неће да се одрекну тужби против предузећа и судских извршења на основу дуговања, врши притисак и пријети им се отказом. Она позива министра рада Петра Ђокића и Синдикат да стану у заштиту радника Техничког ремонта Братунац.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Напацени радник ремонта

08.05.2014 19:03

Нека наши менаџери врате паре које су покрали од предузећа и од државе, нека се направи репрограм дуга са пореском управом, не мора предузеће ићи у стечај нити се продавати којекаквим криминалцима('ЕЛW Глобал' је пети купац до сада који ће наравно одустати као и многи прије њега, а све због лоповије наших менаџера који се уграђују и траже проценат), већ може нормално наставити са радом. Треба рећи и то да за све своје лоповије актуелни директор прибавио је мишљење и подршку синдикалног одбора који су његова продужена рука,умјесто да штите интересе свих радника они бране и аминују сав криминал зарад неких ситних личних интереса које им је овај обећао, тако да и сами судјелују у криминалним радњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.05.2014 20:30

Зено прицас у вјетар.Никад биједније радницке класе и никад вецих лопова на једном простору. Ово сто је урадио СНСД са РС је злоцин. Створили су партијску нахију затровали омладину партијским запосљавањем, створили тајкунску екипу злотвора Српског народа. Од једва створене РС направили прцију коју су оголили и јос сисају задњу кап из ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос један радник

08.05.2014 21:01

Каква црна приватизација. По оном сто су обецали до сада су требали исплатити све заостале плате, а јос фенинга нисмо добили и даље радимо дзаба. Ремонт је могао хранити Републику Српску да га не краду. Иста прица као Бирац и РАОП. Јос само да нам Цвијановицева додје и казе да нисмо владина брига. Пита ли ко од цега наси цланови Надзорног купују предузеца по Републици Српској? Од Ремонта наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

08.05.2014 21:16

ШТО ДЈЕЛУЈЕ ОВАКО УПЛАШЕНО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУКОВОДИЛАЦ У ТЕХНИЧКОМ РЕМОНТУ БРАТУНАЦ

08.05.2014 23:45

НЕВЈЕРОВАТНО ЗВУЧИ ДА СЕ У ВИШЕГОДИШЊЕМ МАНДАТУ ПРЕТХОДНОГ ДИРЕКТОРА НИКАД НИЈЕ ВОДИЛО МАТЕРИЈАЛНО КЊИГОВОДСТВО. УПРАВО ТА ЧИЊЕНИЦА УЗ ОСТАЛО ШТО НАВОДИ АЛЕКСАНДРА ЈЕ ОМОГУЋИЛА МАНИПУЛИСАЊЕ ПОПИСНИМ ЛИСТАМА И ОТУЂИВАЊЕМ ВЕЛИКОГ БРОЈА СКУПОЦЈЕНИХ РЕЗЕРВНИХ ДИЈЕЛОВА ОРУЖЈА, ВОЈНИХ ВОЗИЛА. ОПТИКЕ И ДР. ЈОШ ЧУДНИЈЕ ЈЕ ДА ВЛАДИНИ СЛУЖБЕНИЦИ ЗАДУЖЕНИ ЗА РЕМОНТ НИКАДА НИСУ ИНСИСТИРАЛИ ДА СЕ ТАКВА ПРАКСА ПРЕКИНЕ. ИНАЧЕ МИСЛИМ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО ДА НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ ОЧИСТЕ РЕМОНТ ОД ДУБИОЗА ПРОШЛОСТИ, АКТЕРЕ ПРОПИСНО САНКЦИОНИШУ, ТАКО ДА НОВИ ВЛАСНИК ПРЕУЗМЕ КРИСТАЛНО ЧИСТО ПРЕДУЗЕЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

09.05.2014 04:54

Е ајде сад да неко објасни, да ли је могуће да се све ствари оваквог криминала догађају поред МУП-а Републике Српске. Наравно да је могуће. У Братунцу одмах би требало ухапсити командира полиције и затворити га јер ништа није предузео да санкционише криминал у ТРЗ. Пошто Братунац припада Зворнику ту је главна спрега полицијско - тужилачке мафије. Милокрад је направио приватне институције конкретно МУП Републике Српске, тако да они прикривају криминал а не да га откривају. Због тога ће САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ када дође на власт да похапси све те корумпиране и до сржи криминализоване начелнике полиција, командирчиће станица који већ живе у страху "као зечеви у шуми пред лов". Наравно корумпирани тужиоци су посебна прича. За "Главног прикривача криминала" већ је спремљен обиман криминални досије. Пуно се крало, пуно се прикривало, због тога ће да се и пуно да одговора. Живи били па видели.

ОДГОВОРИТЕ