Лале коначно узеле Куп!

Фудбалери Војводине освојили су први Куп у историји клуба победивши на стадиону ЈНА екипу Јагодине са 2:0 у репризи прошлогодишњег финала.

Фудбал 08.05.2014 | 16:12
Лале коначно узеле Куп!

Новосађани су тако након титула освојених 1966. и 1989. године и Средњоевропског купа 1977. стигли до четвртог клупског трофеја и то на стогодишњицу од оснивања.

Пред око 5.000 гледалаца војводина је до трофеја стигла головима Аливодића у 40. и Бабића у 52. минуту. Јагодина је имала прилику да се врати у 56. минуту, али је голман Жакула одбранио пенал Пешићу.

Ово је било седмо финале Купа за Војводину, а четврто у последњих пет година.

Осим у првих 15-ак минута, екипа Војводине била је знатно бољи ривал од браниоца трофеја, знала је шта хоће, играла је са више мотива и на крају је заслужено стигла до вредног трофеја који јој гарантује и играње у Европи наредне сезоне.

Екипи тренера Бранка Бабића припала је новчана награда Фудбалског савеза Србије у износу од 10 милиона динара. Уочи финалне утакмице на стадиону Партизана минутом ћутања одата је пошта великану српског и југословенског фудбала Вујадину Бошкову, који је преминуо 27. априла у Новом Саду.

Коментари / 0

Оставите коментар