Lale konačno uzele Kup!

Fudbaleri Vojvodine osvojili su prvi Kup u istoriji kluba pobedivši na stadionu JNA ekipu Jagodine sa 2:0 u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Fudbal 08.05.2014 | 16:12
Lale konačno uzele Kup!

Novosađani su tako nakon titula osvojenih 1966. i 1989. godine i Srednjoevropskog kupa 1977. stigli do četvrtog klupskog trofeja i to na stogodišnjicu od osnivanja.

Pred oko 5.000 gledalaca vojvodina je do trofeja stigla golovima Alivodića u 40. i Babića u 52. minutu. Jagodina je imala priliku da se vrati u 56. minutu, ali je golman Žakula odbranio penal Pešiću.

Ovo je bilo sedmo finale Kupa za Vojvodinu, a četvrto u poslednjih pet godina.

Osim u prvih 15-ak minuta, ekipa Vojvodine bila je znatno bolji rival od branioca trofeja, znala je šta hoće, igrala je sa više motiva i na kraju je zasluženo stigla do vrednog trofeja koji joj garantuje i igranje u Evropi naredne sezone.

Ekipi trenera Branka Babića pripala je novčana nagrada Fudbalskog saveza Srbije u iznosu od 10 miliona dinara. Uoči finalne utakmice na stadionu Partizana minutom ćutanja odata je pošta velikanu srpskog i jugoslovenskog fudbala Vujadinu Boškovu, koji je preminuo 27. aprila u Novom Sadu.

Komentari / 0

Ostavite komentar