Усвојен акциони план запошљавања (ВИДЕО)

Влада Републике Српске усвојила је Акциони план запошљавања за ову годину,  као и пројекте подршке запошљавања у привреди, те и запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца.

Република Српска 08.05.2014 | 19:34
Усвојен акциони план запошљавања (ВИДЕО)


За ове намјене планирано је око девет и по милиона марака. Акценат је стављен на нова радна мјеста у привреди, а очекују се значајнија запошљавања у бјељинској шећерани те у текстилно-кожарска предузећа, изјавио је  министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић након сједнице Владе.

Акценат  овогодишњег Акционог плана за запошљавање стављен је на повећање радника у привреди.  Планирано је  запошљавање укупно  2880 незапослених лица. Субвенције ће бити усмјерена како према послодавцима, тако и  према самозапошљавању. Послодавци који ангажују незапослено лице биће субвенционисани са по двије и по хиљаде марака. На овај начин запослиће се 920 лица-каже Ђокић.

Планирано је да се запосли 425 лица из категорије  дјеце погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца. За  самозапошљавање  125-оро дјеце погинулих бораца планирана је субвенција од  8000 марака  по једном лицу. За  запошљавање 200 РВИ и  демобилисаних бораца планирано 3 хиљаде марака по једном лицу, а за  стотину лица из тих категорија за самозапошљавање по четири хиљаде марака.

Суфинансираће се и  запошљавање приправника.

Од чега ће  1 071 марку  обезбједити послодавци, казао је Ђокић. На заводу за запошљавање 148 253 лица се воде као незапослена. У прошлој години тај број је смањен за 2,7 одсто-похвалио се министар додајући да ће у прошлој и овој години за запошљавање укупно бити утрошен 21 милион марака.

БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

08.05.2014 17:42

Лажовчина. Како више није сам себи досадио, али неће дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

08.05.2014 18:02

Глупости, нема он гдје сапослити висе ни једног радника. Прије це доци у позицију да их отпуста као висак него сто це имати могуцност да их запосли. Његова демагогија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Син пог. борца

08.05.2014 18:38

Зна се како код нас иде запосљавање... Веза , стела, родјацка линија и наравно НОВАЦ... Ово сто прица Министар неби ни пас са маслом прогутао... У ову статистику улазе људи који вец годинама раде у дрзавној управи, а спадају у борацке категорије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

08.05.2014 18:40

Социјалисти у РС ће проћи у Октобру као и Дачићеви и Србији само што неће чинити будућу власт.У томе је разлика од њихових колега преко Дрине.ДОДО ПАДА И ТО ЈЕ ВЕЦ САДА СВИМА ЈАСНО.МАРКО ПАВИЦ И ДЈОКИЦ ЦЕ ДА ЗАВРСЕ НА МАРГИНИ ПОЛИТИЦКЕ СЦЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

08.05.2014 20:55

Хајде добро нећемо више вицеве причати..СТВАРНО СУ ГЛУПИ И НЕ БАШ СМИЈЕШНИ ВИЦЕВИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

09.05.2014 04:37

Неће народ више да има лопове у власти, таман кад би читаву Републику Српску запослили и када не би био нити један незапослени. Народ је против ових лопова у власти, и ту им ни Бог отац неможе помоћи. Они су отписани за лет са кукавичијег гнезда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја мали Додо

09.05.2014 04:53

Чисто сумњам да ће од запошљавања бити ишта, али и ако буде то ће бити предизборно запошљавање. Након избора долази до наглог отпуштања радника, и ако којим случајем, не дао Бог, Лакташенко побједи, видјећете нови акциони план отпуштања радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадни јова

10.05.2014 05:11

ДЕМАГОГ НЕМА СТА ОНИ САМО ПЛАНИРАЈУ А И ЈА ПЛАНИРАМ ДА ДОБИЈЕМ СЕДМИЦУ НА ЛОТУ АЛИ ОД ТОГА НЕМА НИСТА КАО И ОД ЊЕГОВОГ ЗАПОСЉАВАЊА МАЗАЊЕ ОЦИЈУ НАРОДУ ИМ ЈЕДИНО ДОБРО ПРОЛАЗИ САМО НЕЗНАМ ДОКЛЕ

ОДГОВОРИТЕ