Здравство кубури са дуговима

И поред низа мјера које су здравствене установе у Српској предузеле како би направиле уштеде, и даље већина њих кубури са милионским дуговима и није успјела да измири обавезе према Пореској управи РС.

Република Српска 08.05.2014 | 11:02
Здравство кубури са дуговима

Међу највећим дужницима су клинички центри у Бањалуци и Источном Сарајеву, чији заједнички дуг премашује 46 милиона марака.

Када је ријеч о болницама, Пореској управи највише дугује општа болница у Приједору, чији је дуг на крају априла био 3,8 милиона.

Међу домовима здравља највише дугује установа у Модричи, и то 3,6 милиона КМ, те бањалучки Дом здравља, чије су неизмирене обавезе према ПУРС-у 2,9 милиона.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је да је велики број здравствених установа потписао репрограм дуговања са Пореском управом.

"И ми смо из кредитних средстава око шест милиона марака намијенили за КЦ Бањалука, чија су највећа дуговања за порезе и доприносе",  истакао је Богданић и додао да су затражили на увид које су то установе у претходном периоду смањиле, а које повећале своје неизмирене обавезе.

Укупне доспјеле обавезе Клиничког центра Бањалука за порезе и доприносе на крају марта биле су 27.171.405 марака.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сотир Српско Сарајево

08.05.2014 10:08

Да постоји правна држава, Шкрбић би одавно лежао у затвору због уништења здравства. Овако је награђен новом позицијом. Ипак је он Бајин кум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

08.05.2014 20:16

Није само Скрбиц крив , он вец двије године није Министар а дугови се повецавају.. Ста раде ови садасњи у Здравству. Туга !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

08.05.2014 22:52

А "ВЕСЕЛИ И НАСМИЈАНИ" БОГДАНИЦ "ЦУТИ И МУТИ" И БРОЈИ ДАНЕ НА УЗАРЕНОЈ КЛУПИ МИНИСТРА ЗДРАВЉА... ЦЕКА ЦОВЈЕК ПОСЉЕДЊИ ОКТОБАРСКИ ЗВИЗДУК И ДА ОВА АГОНИЈА У КОЈУ ЈЕ СИЛОМ УВУЦЕН КОНАЦНО ПРЕСТАНЕ... ТРПИ СВЕ СА СМЈЕСКОМ... ЈЕР ЗАЛОГ ЈЕ ВЕЛИКИ ЊЕГОВ ДИРЕКТОРСКИ СТАТУС У БАЊИ КОЈИ МОЗЕ ДА СЕ ПРОМЈЕНИ У САМО ЈЕДНОЈ МИНУТИ - ОБИЦНИМ ПИСМОМ "ГАЗДЕ" СА КИПРА... АЛИ ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ САМО ЈЕДНО КАКО ОН МОЗЕ БИТИ И МИНИСТАР И ДИРЕКТОР БАЊЕ... ДАКЛЕ ОН ЈЕ "МИНИСТАР ДИРЕКТОР"... КАКО ЈЕ ТО МОГУЦЕ? ИЛИ ЈЕ ТО ПОГЛЕД НА ПРОПИСЕ ЗЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЦ... НОРМАЛНО ДА ОНАЈ "БАЈА" С ТИМ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ

ОДГОВОРИТЕ