Zdravstvo kuburi sa dugovima

I pored niza mjera koje su zdravstvene ustanove u Srpskoj preduzele kako bi napravile uštede, i dalje većina njih kuburi sa milionskim dugovima i nije uspjela da izmiri obaveze prema Poreskoj upravi RS.

Republika Srpska 08.05.2014 | 11:02
Zdravstvo kuburi sa dugovima

Među najvećim dužnicima su klinički centri u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, čiji zajednički dug premašuje 46 miliona maraka.

Kada je riječ o bolnicama, Poreskoj upravi najviše duguje opšta bolnica u Prijedoru, čiji je dug na kraju aprila bio 3,8 miliona.

Među domovima zdravlja najviše duguje ustanova u Modriči, i to 3,6 miliona KM, te banjalučki Dom zdravlja, čije su neizmirene obaveze prema PURS-u 2,9 miliona.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je da je veliki broj zdravstvenih ustanova potpisao reprogram dugovanja sa Poreskom upravom.

"I mi smo iz kreditnih sredstava oko šest miliona maraka namijenili za KC Banjaluka, čija su najveća dugovanja za poreze i doprinose",  istakao je Bogdanić i dodao da su zatražili na uvid koje su to ustanove u prethodnom periodu smanjile, a koje povećale svoje neizmirene obaveze.

Ukupne dospjele obaveze Kliničkog centra Banjaluka za poreze i doprinose na kraju marta bile su 27.171.405 maraka.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Сотир Српско Сарајево

08.05.2014 10:08

Да постоји правна држава, Шкрбић би одавно лежао у затвору због уништења здравства. Овако је награђен новом позицијом. Ипак је он Бајин кум.

ODGOVORITE
Name

mirko

08.05.2014 20:16

Nije samo Skrbic kriv , on vec dvije godine nije Ministar a dugovi se povecavaju.. Sta rade ovi sadasnji u Zdravstvu. Tuga !

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

08.05.2014 22:52

A "VESELI I NASMIJANI" BOGDANIC "CUTI I MUTI" I BROJI DANE NA UZARENOJ KLUPI MINISTRA ZDRAVLJA... CEKA COVJEK POSLJEDNJI OKTOBARSKI ZVIZDUK I DA OVA AGONIJA U KOJU JE SILOM UVUCEN KONACNO PRESTANE... TRPI SVE SA SMJESKOM... JER ZALOG JE VELIKI NJEGOV DIREKTORSKI STATUS U BANJI KOJI MOZE DA SE PROMJENI U SAMO JEDNOJ MINUTI - OBICNIM PISMOM "GAZDE" SA KIPRA... ALI INTERESUJE ME SAMO JEDNO KAKO ON MOZE BITI I MINISTAR I DIREKTOR BANJE... DAKLE ON JE "MINISTAR DIREKTOR"... KAKO JE TO MOGUCE? ILI JE TO POGLED NA PROPISE ZELJKE CVIJANOVIC... NORMALNO DA ONAJ "BAJA" S TIM NEMA NIKAKVE VEZE

ODGOVORITE