Руси: Расмусен је слијеп

Руско Министарство иностраних послова саопштило је данас да је генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен "слеп", након што је написао да не види знаке да је Русија повукла своје трупе са границе са Украјином, известио је данас Итар- Тасс.

Свијет 08.05.2014 | 10:56
Руси: Расмусен је слијеп

Расмусен је свој став изнео на Твитеру, а то је у директној супротности са ранијом изјавом руског предсендика Владимира Путина да се руска војска повукла, пренео је Ројтерс.

"Предлажемо да се слепи упознају са изјавом председника од 7. маја", наведено је и саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Путин је јуче рекао да је Русија повукла своју војску од границе са Украјином и да се сада налази на полигонима на којима изводе редовну обуку.

"Све време су говорили да их брине наша војска код украјинске границе. Ми смо је повукли, данас се не налазе на украјинској граници, већ на локацијама на којима изводе своју редовну обуку - на полигонима", рекао је Путин после разговора са швајцарским председником Дидијеом Буркхалтером у Москви.

Званичници НАТО-а и Пентагона су, међутим, јуче изјавили да нема назнака да је Русија повукла своје снаге из близине границе с Украјином.

"Русија треба да поштује своје међународне обавезе и престане да подржава сепаратисте, као и да смањи војно присуство на граници, тако да би могло да буде пронађено политичко решење ситуације", рекао је Расмусен новинарима у Варшави.

Он је додао да, ако то буде потребно, НАТО неће оклевати да предузме све неопходне кораке да повећа безбедност својих савезника у централној и источној Европи, што мозе да укључује и интензивније војне вежбе, ревизију одбрамбених планова и слање трупа на терен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејан

09.05.2014 08:22

Моја препорука браци Русима била би, ако имају несто против да своје трупе дрзите унутар граница Русије, па била то и непосредна близина границе са Украјином, пребаците их на Кубу, ако је вас потез пријетња, ста реци за НСА, ЦИА, Њемачке официре и сл. у Украјини, носаче у Црном мору, Аваксе изнад Пољске, Украјине, Летоније...осбпособите и српске МИГ-ове, појачајте их са још летјелица, позајмите који С-300 систем, значиће и вама на стратешком плану... нико не призива рат, циљ је психолоски ефекат... Амери би радо ратовали, али страх је, реакције савезника нису охрабрујуце, неце ни народ Украјине да глуми пјесадију као Сиптари из Албаније 1999., немају ни подрску америцке јавности, то је рат који не могу добити из ваздуха, а немају ни апсолутну подрску Њемацке... преостало је само да злоупотребљавају институције СБУН, ЕУ, НАТО... те воде медијски рат, гдје су и најјаци...

ОДГОВОРИТЕ