Rusi: Rasmusen je slijep

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen "slep", nakon što je napisao da ne vidi znake da je Rusija povukla svoje trupe sa granice sa Ukrajinom, izvestio je danas Itar- Tass.

Svijet 08.05.2014 | 10:56
Rusi: Rasmusen je slijep

Rasmusen je svoj stav izneo na Tviteru, a to je u direktnoj suprotnosti sa ranijom izjavom ruskog predsendika Vladimira Putina da se ruska vojska povukla, preneo je Rojters.

"Predlažemo da se slepi upoznaju sa izjavom predsednika od 7. maja", navedeno je i saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Putin je juče rekao da je Rusija povukla svoju vojsku od granice sa Ukrajinom i da se sada nalazi na poligonima na kojima izvode redovnu obuku.

"Sve vreme su govorili da ih brine naša vojska kod ukrajinske granice. Mi smo je povukli, danas se ne nalaze na ukrajinskoj granici, već na lokacijama na kojima izvode svoju redovnu obuku - na poligonima", rekao je Putin posle razgovora sa švajcarskim predsednikom Didijeom Burkhalterom u Moskvi.

Zvaničnici NATO-a i Pentagona su, međutim, juče izjavili da nema naznaka da je Rusija povukla svoje snage iz blizine granice s Ukrajinom.

"Rusija treba da poštuje svoje međunarodne obaveze i prestane da podržava separatiste, kao i da smanji vojno prisustvo na granici, tako da bi moglo da bude pronađeno političko rešenje situacije", rekao je Rasmusen novinarima u Varšavi.

On je dodao da, ako to bude potrebno, NATO neće oklevati da preduzme sve neophodne korake da poveća bezbednost svojih saveznika u centralnoj i istočnoj Evropi, što moze da uključuje i intenzivnije vojne vežbe, reviziju odbrambenih planova i slanje trupa na teren.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejan

09.05.2014 08:22

Moja preporuka braci Rusima bila bi, ako imaju nesto protiv da svoje trupe drzite unutar granica Rusije, pa bila to i neposredna blizina granice sa Ukrajinom, prebacite ih na Kubu, ako je vas potez prijetnja, sta reci za NSA, CIA, Njemačke oficire i sl. u Ukrajini, nosače u Crnom moru, Avakse iznad Poljske, Ukrajine, Letonije...osbposobite i srpske MIG-ove, pojačajte ih sa još letjelica, pozajmite koji S-300 sistem, značiće i vama na strateškom planu... niko ne priziva rat, cilj je psiholoski efekat... Ameri bi rado ratovali, ali strah je, reakcije saveznika nisu ohrabrujuce, nece ni narod Ukrajine da glumi pjesadiju kao Siptari iz Albanije 1999., nemaju ni podrsku americke javnosti, to je rat koji ne mogu dobiti iz vazduha, a nemaju ni apsolutnu podrsku Njemacke... preostalo je samo da zloupotrebljavaju institucije SBUN, EU, NATO... te vode medijski rat, gdje su i najjaci...

ODGOVORITE