Ускоро нови филм о Гаврилу Принципу

Продуценти филма Сјене, који се бави судбином Гаврила Принципа на служењу казне у Чешкој, покренули су кикстартер кампању за скупљање средстава да се филм заврши.

Србија 08.05.2014 | 20:14
Ускоро нови филм о Гаврилу Принципу

„Сјене“ представљају пројекат у оквиру кога су два играна филма као и низ предавања и промотивних догађаја. Пројекат је покренут почетком 2013. и реализује се током 2014. и 2015. године.

Планирана премијера краткометражног филма ,,Сјене” је на стогодишњицу сарајевског атентата, 28. јуна 2014, док се у реализацију дугометражног филма улази након завршетка краткометражног филма.

Пројекат се бави судбином тројице главних атентатора на Франца Фердинанда за вријеме служења затворске казне у Чешкој у вријеме док Европу потреса Велики рат.

Кроз догађаје унутар тамнице и разговоре Гаврила Принципа са психијатром Мартином Папенхајмом откривају нам се мотиви, карактери и идеали Младобосанаца.

Главни јунаци, поред Младобосанаца, су чешки доктор Левит, аустријски психијатар Папенхајм и млади аустријски војник, Чех по националности, Франтишек Лебл. У филму играју Небојша Глоговац, Никола Ракочевић и Александар Радојчић, редитељ је Милош Љубомировић.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

08.05.2014 08:57

Само нека Кустурица није режисер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па ста

08.05.2014 21:31

Нема везе ко је резисер. Нек' се само истина приказе, тај цовјек је наса историја! Нек' му је лака црна земља.

ОДГОВОРИТЕ