Uskoro novi film o Gavrilu Principu

Producenti filma Sjene, koji se bavi sudbinom Gavrila Principa na služenju kazne u Češkoj, pokrenuli su kikstarter kampanju za skupljanje sredstava da se film završi.

Srbija 08.05.2014 | 20:14
Uskoro novi film o Gavrilu Principu

„Sjene“ predstavljaju projekat u okviru koga su dva igrana filma kao i niz predavanja i promotivnih događaja. Projekat je pokrenut početkom 2013. i realizuje se tokom 2014. i 2015. godine.

Planirana premijera kratkometražnog filma ,,Sjene” je na stogodišnjicu sarajevskog atentata, 28. juna 2014, dok se u realizaciju dugometražnog filma ulazi nakon završetka kratkometražnog filma.

Projekat se bavi sudbinom trojice glavnih atentatora na Franca Ferdinanda za vrijeme služenja zatvorske kazne u Češkoj u vrijeme dok Evropu potresa Veliki rat.

Kroz događaje unutar tamnice i razgovore Gavrila Principa sa psihijatrom Martinom Papenhajmom otkrivaju nam se motivi, karakteri i ideali Mladobosanaca.

Glavni junaci, pored Mladobosanaca, su češki doktor Levit, austrijski psihijatar Papenhajm i mladi austrijski vojnik, Čeh po nacionalnosti, František Lebl. U filmu igraju Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević i Aleksandar Radojčić, reditelj je Miloš Ljubomirović.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

08.05.2014 08:57

Samo neka Kusturica nije režiser.

ODGOVORITE
Name

pa sta

08.05.2014 21:31

Nema veze ko je reziser. Nek' se samo istina prikaze, taj covjek je nasa istorija! Nek' mu je laka crna zemlja.

ODGOVORITE