Писац Синиша Ковачевић оснива странку

Драмски писац Синиша Ковачевић изјавио је да намјерава да оснује странку која ће се звати Српска отаџбинска странка.

Србија 07.05.2014 | 19:36
Писац Синиша Ковачевић оснива странку

Ковачевић је објаснио да ће странка представљати "просвећену десницу", а заступаће с једне стране предности традиционалних вриједности, а са друге бити спремна да прихвати модерне вриједности савремене цивилизације.

"То је странка каква недостаје Србији. У том располућеном бирачком телу између еврофанатизма и неке дефинисане евроскепсе готово да не постоји странка која би била мало дисонантна у односу на овај хорски крешендо који кличе - Европа нема алтернативу", рекао је Ковачевић.

Он сматра да је потребно политички установити врсту еквидистанце према најближим сусједима, а и према великим силама и бранити одређени принцип који подразумијева и колективно достојанство, преносе београдски медији.

Оснивање странке планирано је за јесен, а Ковачевић намјерава да је оснује са истомишљеницима, међу којима има његових пријатеља.

Ковачевић је у прошлом сазиву Скупштине Србије био посланик на листи Демократске странке Србије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гаврило принцип

07.05.2014 18:39

Да не живим у Републици Српској био бих први члан ове странке! Разлог је што необично високо цијеним господина Ковачевића, прво - као високо моралног човјека, али и као великог патриоту и поштеног политичара, те, посебно, као изузетног ерудиту и, мислим, најбољег говорника на овим бившим југословенским просторима!

ОДГОВОРИТЕ