Pisac Siniša Kovačević osniva stranku

Dramski pisac Siniša Kovačević izjavio je da namjerava da osnuje stranku koja će se zvati Srpska otadžbinska stranka.

Srbija 07.05.2014 | 19:36
Pisac Siniša Kovačević osniva stranku

Kovačević je objasnio da će stranka predstavljati "prosvećenu desnicu", a zastupaće s jedne strane prednosti tradicionalnih vrijednosti, a sa druge biti spremna da prihvati moderne vrijednosti savremene civilizacije.

"To je stranka kakva nedostaje Srbiji. U tom raspolućenom biračkom telu između evrofanatizma i neke definisane evroskepse gotovo da ne postoji stranka koja bi bila malo disonantna u odnosu na ovaj horski krešendo koji kliče - Evropa nema alternativu", rekao je Kovačević.

On smatra da je potrebno politički ustanoviti vrstu ekvidistance prema najbližim susjedima, a i prema velikim silama i braniti određeni princip koji podrazumijeva i kolektivno dostojanstvo, prenose beogradski mediji.

Osnivanje stranke planirano je za jesen, a Kovačević namjerava da je osnuje sa istomišljenicima, među kojima ima njegovih prijatelja.

Kovačević je u prošlom sazivu Skupštine Srbije bio poslanik na listi Demokratske stranke Srbije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gavrilo princip

07.05.2014 18:39

Da ne živim u Republici Srpskoj bio bih prvi član ove stranke! Razlog je što neobično visoko cijenim gospodina Kovačevića, prvo - kao visoko moralnog čovjeka, ali i kao velikog patriotu i poštenog političara, te, posebno, kao izuzetnog eruditu i, mislim, najboljeg govornika na ovim bivšim jugoslovenskim prostorima!

ODGOVORITE