Украјина: Фудбал без навијача?!

Украјинска влада затражила је да се преостали мечеви фудбалског шампионата одиграју без присуства гледалаца, из безбедносних разлога.

Фудбал 07.05.2014 | 12:50
Украјина: Фудбал без навијача?!

Позив Министарства унутрашњих послова уследио је због сукоба проруских и украјинских навијача на последњим утакмицама. А земља је на ивици рата.

"Ситуација у земљи је екстремно неповољна за одржавање фудбалских мечева", пише у допису Министарства унутрашњих послова Украјине Фудбалској федерацији те земље.

Такође, министарство је саопштило да би требало размислити о моћности да се мечеви у југоисточном делу Украјине изместе у друге регионе.

"Инциденти који су се догодили пре и после првенствених утакмица 27. априла у Харкову и 2. маја у Одеси потврђују постојање ризика од избијања нереда", каже се у писму.

На десетине навијача повређено је у сукобима који су избили током, пре и после тих утакмица.

Украјинска фудбалска федерација је већ из безбедносних разлога изместила неколико првенствених и мечц финала Купа Украјине из Харкова.

"Добио сам информацију да ће бити проливена крв на финалном мечу Купа, уколико он буде одржан у Харкову", рекао је министар спорта Украјине Дмитриј Булатов, преносе локални медији.

Коментари / 0

Оставите коментар