Ukrajina: Fudbal bez navijača?!

Ukrajinska vlada zatražila je da se preostali mečevi fudbalskog šampionata odigraju bez prisustva gledalaca, iz bezbednosnih razloga.

Fudbal 07.05.2014 | 12:50
Ukrajina: Fudbal bez navijača?!

Poziv Ministarstva unutrašnjih poslova usledio je zbog sukoba proruskih i ukrajinskih navijača na poslednjim utakmicama. A zemlja je na ivici rata.

"Situacija u zemlji je ekstremno nepovoljna za održavanje fudbalskih mečeva", piše u dopisu Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Fudbalskoj federaciji te zemlje.

Takođe, ministarstvo je saopštilo da bi trebalo razmisliti o moćnosti da se mečevi u jugoistočnom delu Ukrajine izmeste u druge regione.

"Incidenti koji su se dogodili pre i posle prvenstvenih utakmica 27. aprila u Harkovu i 2. maja u Odesi potvrđuju postojanje rizika od izbijanja nereda", kaže se u pismu.

Na desetine navijača povređeno je u sukobima koji su izbili tokom, pre i posle tih utakmica.

Ukrajinska fudbalska federacija je već iz bezbednosnih razloga izmestila nekoliko prvenstvenih i mečc finala Kupa Ukrajine iz Harkova.

"Dobio sam informaciju da će biti prolivena krv na finalnom meču Kupa, ukoliko on bude održan u Harkovu", rekao je ministar sporta Ukrajine Dmitrij Bulatov, prenose lokalni mediji.

Komentari / 0

Ostavite komentar