Роџерс остаје и нема предаје

На Енфилду су више него задовољни радом 41-годишњим тренереом, па је потписивање новог уговора само формалност. Шеф струке ће добити 60 милиона фунти за појачања, а приоритет је последња линија.

Фудбал 07.05.2014 | 10:50
Роџерс остаје и нема предаје

Пораз од Челсија и реми са Кристал Паласом готово сигурно ће продужити Ливерпулов пост од шампионске титуле, али после дуго година оптимизам поново провејава Енфилдом. Тај неки нови ветар дошао је са Бренданом Роџерсом, који је управу клуба убедио да је прави човек да настави са послом и поведе тим до успеха.

Роџерсу, који тренутно зарађује 2,5 милиона фунти годишње, уговор са Ливерпулом истиче на крају следеће сезоне, али је потписивање другог изгледа само формалност. Значајно већа примања, која ће стратега из Северне Ирске сврстати у круг најплаћенијих у Премијер лиги, и сарадња на четири године.

Али, не само то.

Роџерс би требало да добије потпуну слободу у састављању екипе, а први задатак је чување костура тима из ове сезоне, па енглески медији спекулишу да су већ договорени нови уговори и са капитеном Стивеном Џерардом, Луисом Суарезом, Рахимом Стерлингом, Џоном Фланаганом...

Јасно је, наравно, да су потребна и појачања, пре свега у пропустљивој последњој линији, па ће, како се верује, добар део од 60 милиона фунти колико ће Роџерс добити за нове играча отићи на дефанзивце.

Спекулише се да су најозбиљнији кандидати Киријакос Пападопулос из Шалкеа и Кардифов Стивен Колкер, са којим је Роџерс сарађивао као тренер Свонсија.

Тренер Ливерпула Брендан Роџерс рекао је да његови играчи до самог краја првенства неће одустати од борбе за шампионску титулу.

Ливерпул је у понедељак одиграо нерешено 3:3 са Кристал Паласом, иако је до 79. минута имао три гола предности. Роџерс је после те утакмице рекао да његова екипа нема шансе да освоји титулу и да ће шампион бити Манчестер Сити.

"Никада не знате шта може да се догоди. Обећавам да ћемо се борити до краја шампионата", рекао је Роџерс.

Ливерпул је први на табели са 81 бодом, а Манчестер Сити има бод мање, али и утакмицу мање, пошто од 20.45 игра са Астон Вилом.

Ливерпул који није освојио титулу од 1990. године, последњу овосезонску утакмицу у Премијер лиги игра у недељу на Енфилду против Њукасла, а Сити на свом терену против Вест Хема.

Роџерс је рекао да је нападач његове екипе Луис Суарес заслужио награду за најбољег играча у сезони.

"Потпуно је заслужио све награде. Екипа је била невероватна ове сезоне, али је Суарес био апсолутно феноменалан", рекао је Роџерс.

Коментари / 0

Оставите коментар