Rodžers ostaje i nema predaje

Na Enfildu su više nego zadovoljni radom 41-godišnjim trenereom, pa je potpisivanje novog ugovora samo formalnost. Šef struke će dobiti 60 miliona funti za pojačanja, a prioritet je poslednja linija.

Fudbal 07.05.2014 | 10:50
Rodžers ostaje i nema predaje

Poraz od Čelsija i remi sa Kristal Palasom gotovo sigurno će produžiti Liverpulov post od šampionske titule, ali posle dugo godina optimizam ponovo provejava Enfildom. Taj neki novi vetar došao je sa Brendanom Rodžersom, koji je upravu kluba ubedio da je pravi čovek da nastavi sa poslom i povede tim do uspeha.

Rodžersu, koji trenutno zarađuje 2,5 miliona funti godišnje, ugovor sa Liverpulom ističe na kraju sledeće sezone, ali je potpisivanje drugog izgleda samo formalnost. Značajno veća primanja, koja će stratega iz Severne Irske svrstati u krug najplaćenijih u Premijer ligi, i saradnja na četiri godine.

Ali, ne samo to.

Rodžers bi trebalo da dobije potpunu slobodu u sastavljanju ekipe, a prvi zadatak je čuvanje kostura tima iz ove sezone, pa engleski mediji spekulišu da su već dogovoreni novi ugovori i sa kapitenom Stivenom Džerardom, Luisom Suarezom, Rahimom Sterlingom, Džonom Flanaganom...

Jasno je, naravno, da su potrebna i pojačanja, pre svega u propustljivoj poslednjoj liniji, pa će, kako se veruje, dobar deo od 60 miliona funti koliko će Rodžers dobiti za nove igrača otići na defanzivce.

Spekuliše se da su najozbiljniji kandidati Kirijakos Papadopulos iz Šalkea i Kardifov Stiven Kolker, sa kojim je Rodžers sarađivao kao trener Svonsija.

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da njegovi igrači do samog kraja prvenstva neće odustati od borbe za šampionsku titulu.

Liverpul je u ponedeljak odigrao nerešeno 3:3 sa Kristal Palasom, iako je do 79. minuta imao tri gola prednosti. Rodžers je posle te utakmice rekao da njegova ekipa nema šanse da osvoji titulu i da će šampion biti Mančester Siti.

"Nikada ne znate šta može da se dogodi. Obećavam da ćemo se boriti do kraja šampionata", rekao je Rodžers.

Liverpul je prvi na tabeli sa 81 bodom, a Mančester Siti ima bod manje, ali i utakmicu manje, pošto od 20.45 igra sa Aston Vilom.

Liverpul koji nije osvojio titulu od 1990. godine, poslednju ovosezonsku utakmicu u Premijer ligi igra u nedelju na Enfildu protiv Njukasla, a Siti na svom terenu protiv Vest Hema.

Rodžers je rekao da je napadač njegove ekipe Luis Suares zaslužio nagradu za najboljeg igrača u sezoni.

"Potpuno je zaslužio sve nagrade. Ekipa je bila neverovatna ove sezone, ali je Suares bio apsolutno fenomenalan", rekao je Rodžers.

Komentari / 0

Ostavite komentar