Финале Купа БиХ: Челик - Сарајево

Вечерас се игра прва утакмица финала Купа БиХ на Билином пољу у којем се састају зенички Челик и екипа Сарајева.

Фудбал 07.05.2014 | 10:20
Финале Купа БиХ: Челик - Сарајево

Челик и Сарајево освајањем трофеја желе спасити сезону.

Играчи Челика након 17 година желе поново обрадовати навијаче једним трофејом, који би им након седам година донијело и пласман у Европу, док Сарајево са новом Управом и амбициозним Винсентом Таном након "суше" од седам година без трофеја жели обрадовати своје вјерне навијаче.

Челик и Сарајево ове сезоне су одиграли два сусрета у оквиру Премијер лиге, на Кошеву је у првом дијелу сезоне било 3:0, док је у Зеници на отварању прољећног дијела првенства Челик славио 1:0 и на тај начин постао једина екипа која је у другом дијелу сезоне нанијела пораз екипи с Кошева.

Зеничани су трофеј намијењен побједнику Купа освајали два пута и то давне 1995 и 1996. године, а оба пута су у финалу били бољи од тузланске Слободе. Сарајево је с друге стране много успјешније у овом такмичењу јер на свом конту имају четири титуле и то: 1997. 1998, 2002 и 2005. године.

Када су у питању екипе Челика и Сарајева интересантно је да ће у конкуренцији за екипу Челика бити капитен Емир Јусић, штопер Мехмедалија Човић и резервни голман Салих Хиновић, а на клупи тренер голмана Нијаз Хрустановић и физиотарапеут Албин Машић, који су били дио екипе која је 2011. године у финалу поражена у двомечу против Жељезничара.

У екипи Сарајева ће наступити Дарио Пурић, који је носио црно-црвени дрес у том финалу Купа, док је на клупи Зеничана сједио Абдулах Ибраковић сада спортски директор Сарајева.

Занимљиво се присјетити екипе Челика која је играла финале 2011. године а коју су сачињавали: Лука Билобрк, Емир Јусић, Мехмедалија Човић, Семјон Милошевић, Зоран Брковић, Елмир Кудузовић, Алдин Шишић, Аладин Исаковић, Кенан Хорић, Харис Дуљевић, Елдар Хасановић, Ведин Мусић, Дарио Пурић, Адин Џафић, Елдин Адиловић, Емир Хаџић...

У односу на екипу с којом тренутно располаже тренер Низах Хукић нема сумње да је тренутна гарнитура играча која су у Челику направила велики успјех, а уколико освоје Куп биће то својеврстан подвиг једне екипе која је најјефтнија од свих екипа из врха лиге, али и екипа коју краси заједништво и велика борба на терену.

Нико не сумња да нас вечерас очекује један велики спектакл, а надамо се да ће као што то обично буде на Билином пољу побиједити фудбал, те да ћемо након утакмице много причати о сјајној игри и атмосфери на трибинама, а мање о судијама или неким другим стварима.

Коментари / 0

Оставите коментар