Адидас облачи Јунајтед?

Њемачки гигант у производњи спортске опреме Адидас, према информацијама који стижу из Њемачке, али и Енглеске, близу је потписа уговора са великим Манчестер Јунајтедом, према којем би Црвени ђаволи од наредне сезоне требали играти у опреми са "три пруге".

Фудбал 07.05.2014 | 10:06
Адидас облачи Јунајтед?

Према одредбама уговора о којем већ бруји Европа, Адидас ће тиму са Олд Трафорда платити невјероватних 60 милиона фунти, што ће представљати свјетски рекорд! Иначе, то је дупло више од износа коју је Јунајтед добијао од Најка по сезони.

Иако Јунајтед има важећи уговор са Најком до 2015. и на њима је да одлуче да ли су спремни да дуплирају своје издатке ка енглеском гиганту на годишњем нивоу.

Неколико пута ове сезоне је било наговјештаја да ће Најк одустати од тима са Олд Трафорда, па је веома извјесно да неће дуплирати суму од 30 милиона фунти и да ће спонзорисање на дресовима препустити Адидасу. Чак и односи између клуба и те компаније нису на нивоу од прије неколико година.

Иначе, од протекле јесени по уговору је дозвољено да нека друга компанија осим Најка преузме спонзорство клуба.

Први разговори између руководства Јунајтеда и Адидаса одржани су након меча четвртфинала Лиге шампиона у Минхену, док су неки од представника ове велике њемачке компаније за производњу спортске опреме посматрали посљедњих неколико утакмица Јунајтеда.

Коментари / 0

Оставите коментар