Adidas oblači Junajted?

Njemački gigant u proizvodnji sportske opreme Adidas, prema informacijama koji stižu iz Njemačke, ali i Engleske, blizu je potpisa ugovora sa velikim Mančester Junajtedom, prema kojem bi Crveni đavoli od naredne sezone trebali igrati u opremi sa "tri pruge".

Fudbal 07.05.2014 | 10:06
Adidas oblači Junajted?

Prema odredbama ugovora o kojem već bruji Evropa, Adidas će timu sa Old Traforda platiti nevjerovatnih 60 miliona funti, što će predstavljati svjetski rekord! Inače, to je duplo više od iznosa koju je Junajted dobijao od Najka po sezoni.

Iako Junajted ima važeći ugovor sa Najkom do 2015. i na njima je da odluče da li su spremni da dupliraju svoje izdatke ka engleskom gigantu na godišnjem nivou.

Nekoliko puta ove sezone je bilo nagovještaja da će Najk odustati od tima sa Old Traforda, pa je veoma izvjesno da neće duplirati sumu od 30 miliona funti i da će sponzorisanje na dresovima prepustiti Adidasu. Čak i odnosi između kluba i te kompanije nisu na nivou od prije nekoliko godina.

Inače, od protekle jeseni po ugovoru je dozvoljeno da neka druga kompanija osim Najka preuzme sponzorstvo kluba.

Prvi razgovori između rukovodstva Junajteda i Adidasa održani su nakon meča četvrtfinala Lige šampiona u Minhenu, dok su neki od predstavnika ove velike njemačke kompanije za proizvodnju sportske opreme posmatrali posljednjih nekoliko utakmica Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar