"Змајеви" вреде 117 милиона евра

Бх. ногометна репрезентација ће у Бразилу овог љета по први пут наступати на једном великом фудбалском такмичењу.

Фудбал 07.05.2014 | 09:37
"Змајеви" вреде 117 милиона евра

Селектор Сафет Сушић јуче је објавио списак играча који ће представљати БиХ на Свјетском првенству у Бразилу. Папе рачуна на 24 играча који заједно вриједе чак 116.750.000 евра.

Един Џеко је тренутно најскупљи. Нападач Манчестер Ситија вриједи 24 милиона евра, док Ромин везњак Миралем Пјанић вриједи 20 милиона.

Вриједност голмана Стоука, Асмира Беговића, процјењује се на 10 милиона евра, колико наводно вриједе и Штутгартов нападач Ведад Ибишевић, те крило Лација, Сенад Лулић.

Мање од милион евра вриједе Анел Хаџић из Штурма (950.000), Огњен Врањеш из Елазигспора вриједи 700.000, као и резервни голман Јасмин Фејзић из Алена. Асмир Авдукић, голман Борца и једини представник Премијер лиге БиХ у Бразилу, вриједи 400.000.

Авдукић је једини играч бх. репрезентације из Премијер лиге БиХ, док су преостала 23 играча интернационалци. БХ играчи наступају у 10 земаља, а највише их је, чак седам, у Њемачкој. То су: Ермин Бичакичић (Брауншвајг), Емир Спахић (Бајер Леверкузен), Сеад Колашинац (Шалке 04), Менсур Мујџа (Фрајбург), Сејад Салиховић (Хофенхајм), Ибишевић (Штутгарт) и Фејзић (Ален).

У саставу је пет играча који наступају у Турској, а они су Изет Хајровић (Галатасарај), Един Вишћа (Истанбул ББ), Харис Медуњанин (Газиантепспор), Сенијад Ибричић (Кајсери Ерчијеспор) и Врањеш (Елазигспор).

У Енглеској (Џеко и Беговић), Италији (Лулић и Пјанић), и Хрватској (Вршајевић и Сушић) имамо по два играча.

Једини репрезентативац који наступа изван Европе је Звјездан Мисимовић, играч кинеског Гуижу Ренеа. Најстарији играч на СП-у је Емир Спахић (33), а најмлађи Сеад Колашинац (20).

Највише наступа у националном дресу има Мисимовић (80). Најбољи стријелац свих времена је Џеко, који је дао 33 гола. Мисимовић је постигао 26 голова, а Ибишевић 20.

Коментари / 0

Оставите коментар