Истрага о поријеклу имовине Светозара Маровића

Врховно државно тужилаштво Црне Горе отворило је истрагу против потпредсједника Демократске партије социјалиста, ДНС Светозара Маровића ради испитивања поријекла његове имовине, пише подгорички дневник "Дан".

Свијет 07.05.2014 | 09:11
Истрага о поријеклу имовине Светозара Маровића

Истрага против Маровића покренута је, након преткривичног поступка, током којег су прије два дана саслушани подгорички бизнисмен Зоран Мугоша и његов пословни сарадник Рајко Меденица, власници агенције "Перјаник" и бивши припадници специјалне антитерористичке јединице, саопштено је из тужилаштва.

Замјеник специјалног тужиоца Лидија Вукчевић узела је изјаве од двојице бизнисмена због сумње да су послужили као параван за Маровићеву сумњиву имовину и да су се у име потпредсједника ДПС-а бавили трговином некретнинама.

Мугоша и Меденица су у тужилаштву одговарали и на питања "о сумњивим уговорима" које су скпапали у име фирме "Перјаник".

"Дан" сазнаје да ће по налогу тужиоца бити извршена контрола имовине коју је Маровић непосредно након што је ухапшен његов брат Драган преписао на име Зорана Мугоше.

"Маровић је у јануару 2011. године на Мугошу преписао кућу у Кримовици и стан у Будви", наводи "Дан" и додаје да је та имовина пренесена на основу позајмице од 500.000 евра, док је Маровићев син Милош на основу купопродајног уговора преписао стан у Будви на име подгоричког бизнисмена.

Све је урађено, пише "Дан", да би се та имовина сакрила и сачувала.

Према извјештајима Централног регистра привредних субјеката, име Светозара Маровића помиње се само у управљачкој структури хотелске групе "Будванска ривијера", гдје је предсједник одбора директора.

Према катастарском извјештају Управе за некретнине, Маровић је власник непокретности на укупној површини од 1.042.656 метара квадратних у мјесту Мрчево поље у Будви, у које спадају површинске воде, пашњаци, шуме, њиве, некатегорисани путеви, ливаде и воћњаци.

Он је власник и стамбеног простора од 90 квадрата. Осим шума, пашњака и ливада, које се простиру на 17.695 метара квадратних, Маровић је власник и пет викендица у том мјесту.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

07.05.2014 07:21

Код њега је Милокрад Лакташенко ишао на едукацију. Превазишао је Милокрад, учитеља у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ